Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Karl J. Eliassen hedret av NNSK


I anledning hans 60-års dag den 22. januar ble Karl J. Eliassen tildelt Nordnorsk Skøytekrets' hederstegn/diplom. Skjervøyløperen har en lang og innholdsrik skøytekarriere bak seg, og han er fortsatt aktiv som en av de fremste veteranløperne både nasjonalt og internasjonalt.

I en periode i sine yngre år bodde han i Oslo og representerte Arbeidernes Skøyteklubb. Som klubbkamerat av Per-Willy Guttormsen og Knut «Kupper’n» Johannesen, passet det jo spesielt godt at det var på de lange distansene at Kalle, som han populært kalles, gjorde seg bemerket. Hans ferdigheter har ført til både NM-deltakelse og kvalifisering for den avsluttende 10.000 meteren.

Etter at han kom tilbake til Skjervøy, har Kalle vært en ildsjel og pådriver for et aktivt og inkluderende miljø i den lille «kystbyen» i Nord-Troms. Her har han gått foran som både administrator og forbilde. Med sin lune og joviale væremåte blir han lett et samlingspunkt, og skøytemiljøet i Nord-Troms kan langt på vei takke Kalle for sin eksistens. I kjølvannet av den gamle milslukeren har talenter grodd fram og funnet seg til rette som skøyteløpere.

Apropos milsluker, Karl J. Eliassen har til og med satt verdensrekorder i sin veteranklasse, og han har hevdet seg godt i VM allround for veteraner.

Med bakgrunn i sine meritter både som løper, ildsjel og leder er Kalle kvalifisert for NNSKs hederstegn/diplom innenfor både kategori 1 og 2; henholdsvis «Aktive løpere med rekorder» og «For lang og tro tjeneste». Han er en betydelig profil for nordnorsk skøytesport; ildsjel og idol for yngre løpere.

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.