Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Verdig minnemarkering av Oscars legendariske rekord


Anette Wiik Bryhn legger ned kransen.

Under en høytidelig og verdig seremoni ved Frogner stadion 18. januar la kulturbyrådet i Oslo kommune, Anette Wiik Bryn ned krans på Oscar-statuen. Bekransningen dannet høydepunktet under den årlige markeringen av årsdagen for «verdens beste verdensrekord», den mest legendariske verdensrekorden av alle: Oscar Mathisens 2,17,4 på 1500 meter den 18. januar 1914 i Davos. Denne fantastiske rekorden sto i 23 år og 13 dager.

Presidenten i Lilleborg IK og styremedlem i Norges Skøyteforbund, Espen Riktor holdt en følelsesladet appell. Representanter for skøytemuseet og OSK var også til stede.

Espen Riktor (.t.h.) holder appell.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.