Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

OD-samling i Bergen


24 overdommere på nivå 1-3 var i helgen samlet i Bergen for å forberede sesongen.

Det er ingen nye ISU-regler foran sesongen, men en del endringer blant annet i norgescupreglene. Dette ble gjennomgått av kurslederne Knut Ludahl og Erik Øsmundset. Aktuelle situasjoner fra sist sesong ble debattert og det ble mange faglige gode diskusjoner. Overdommerne ser det som svært viktig å møtes minst en gang i året og neste samling vil bli neste høst i Trondheim.

Foruten faglig innhold, ble det også gjennomført en byvandring med guide i Bergen som deltakerne satte stor pris på.

På samlingen ble listen over oppnevninger for startere og overdommere sesongen 2007-08 offentliggjort. Samlingen viste at OD-ene også er godt forberedt til sesongen. Roald Farestveit takkes for god planlegging og bistand fra Bergen. Ikke minst er det dyktig å legge en byvandring til de eneste timene i helga da det var sol uten regn i byen mellom de sju fjell.

Årets overdommer
På samlingen for overdommere ble også tittelen ”Årets overdommer” innstiftet. Den snakkesalige overdommer, speaker og statistiker med det gode humør, Kjell Rune Kristiansen, fikk i en humørfylt utdeling denne prisen overrakt av initiativtaker og bestikkelig juryformann Roald Farestveit (bildet). Han vil være eneveldig jury for denne høythengende prisen som skal følges av 100 sveitserfranc, tilsvarende 500 norske kroner, når den neste år skal utdeles. Skulle noen overdommere i løpet av sesongen ha mottatt protestgebyr sier statuttene at disse pengene skal legges i potten for denne pokalen.

Som Arild Gjerde er for Stavangerpokalen, er Roald Farestveit en eneveldig og inappelabel jury for hedersprisen ”Årets overdommer”. Det skulle ikke være nødvendig å legge til at historiens første mottaker av denne høythengende prisen var dypt rørt.

Overdommere på seminar inkludert byvandring i Bergen. Første rekke fra venstre kursleder Erik Øsmundset, Carl Petter Leganger, Torbjørn Sæther, Roald Farestveit, kursleder Knut Ludahl, Ole Kannelønning og Inger Matre. Andre rekke fra venstre Vidar Skaar, Rune Wulvik, Roar Eriksen, Harry Tveraaen, Bjørn Pettersen, Kjell Rune Kristiansen og Ivar Øsmundset. Tredje rekke fra venstre Gunnar Knutsen ( nesten skjult) Are Strickert, Svein Inge Strugstad, Magne Edvardsen, Jens Vasaasen og Heidi Støen. Ikke med på byvandring, men med på seminaret: Even Nygård, Olav Bakkestuen, Thony Hannevig og Asgeir Mamen.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.