Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Dugnadsgjeng bygger
«energitrapp» i Hol


Dugnadslaget samlet
i bunnen av trappa:
Torbjørn Haugo, Thov Løvstuen, Eirik Bøkko, Per Helge Fagerli Rukke, Håvard Bøkko og Christoffer Fagerli Rukke.

I sommer har det vært stor pågang for å bruke den gamle trappa til ECO vannkraft i Hovet til trening, men dette ble stoppet av sikkerhetshensyn. Kjell Eikrehagen, Torbjørn Haugo og Thov Løvstuen tok initiativet til å bygge en egen trapp i tilknytning i idrettsstadion.
   I høst har en ivrig dugnadsgjeng gjennomført byggingen av en ca. 140 meters lang trapp opp den gamle hoppbakken ved Hol stadion. Trappa får ca. 400 trinn og har en stigning på 37 grader i underrennet av bakken.
   Trappa er bygget opp fra startområdet for 500-meteren på skøyter og opp til toppen bak idrettsplassen. Fra toppen er det mulig å løpe ned den gamle skibakken og komme tilbake på idrettsplassen ved klubbhuset.
   En dugnadsgjeng på totalt ca. 30 personer har bygget og båret opp materiell / seksjoner i løpet av tre uker. Sist helg dukket også Håvard Bøkko og Christoffer Fagerli Rukke opp i en kort pause i landslagssamlingene og tok del i byggingen av trappa som skal gi dem enda bedre treningsmuligheter på hjemmebane.
   Ustekveikja Energi AS stilte sporty opp da vi spurte om bidrag til utgiftene til byggingen og «kjøpte» hele trappa som vil ha en kostnad på ca. kr. 60.000. Trappa har fått navnet «ENERGITRAPPA».
   Neste sommer håper vi også at man har fått på plassen rulleskøytebane i tilknyting til skiskytterstadion til Geilo Idrettslag. Med disse nye anleggene vil man ha et flott anlegg for samlinger og trening innen flere idrettsgrener i Hol kommune.
   Hol IL ønsker alle skøytevenner velkommen til å prøve trappa neste sommer!

Trappa er 140 meter lang og har 400 trinn.

Håvard Bøkko, Olav Reinton og Christoffer Fagerli Rukke i arbeid.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.