Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

NM sprint på Valle Hovin:
Bonus for banerekorder på 500


Kjell M. Korsgård, daglig leder av Møller Ryen Bil (t.v.) og Henning Hagelund, leder av NM sprint hovedkomiteen, ønsker velkommen til fartsfest på Valle Hovin.
Aktiv Skøyteklubb har alt klart til norgesmesterskapet i sprint 3. og 4. januar på Valle Hovin. Over 80 løpere er tatt ut til det arrangøren håper skal bli en fartsfest.

– En fartsfest vi håper skal gi banerekorder, sier leder av hovedkomiteen Henning Hagelund. – Banerekordene på tre av de lengre distansene på Valle Hovin er tatt i år, så nå håper vi de korte står for tur, fortsetter han.

En av ASKs støttespillere, Møller Ryen Bil, synes skøytesprint er noe av det heftigste som finnes på idrettsbanen, og stiller opp med sprintstipend på 500m. 5000 kroner tilfaller den som klarer banerekorden blant guttene og jentene. Er det flere som går under, er den med den beste tiden som stikker av med pengepremien.

– Dette synes jeg er veldig spennende og en morsom ide, sier banerekordholder Ådne Sønderål. Rekorden lyder på 36,02 fra 2002 og er svært sterk. Ådne håper at dette gir inspirasjon til å gi det lille ekstra.

– Jeg ser gjerne at den ryker, jeg smiler han.

Blant jentene er det russiske Svetljana Kaykan som har 500 meter rekorden på 39,86.

Daglig leder hos Møller Bil Ryen, Kjell M Korsgård, sier det slik om hvorfor de ønsker å bidra på denne måten:

– Skøytesprint er fart, eleganse og smidighet. Akkurat som våre nye modeller VW Golf og Scirocco, sier han og smiler. Han håper virkelig at han må frem med sjekkheftet på nyåret.