Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

«Verdensrekord» og norsk bestenotering på Leangen


Vindstille, solskinn, noen få kuldegrader og knallgod is – og mange personlige rekorder. Det er godt å være trønder og skøyteinteressert.

Bjugn/Ørland SK sto som arrangør av helgens kretsstevne på Leangen. Deltagelsen var ikke så stor som forrige helgs stevne da 56 løpere stilte til start og Trondhjems Skøiteklub feiret 130 år. Hvem tenker vel på det når en ser på helgas «happening». En verdensrekord, eller bestenotering heter det visst, på 500 m og en sammenlagtrekord i sprint firkamp.

Arrangørklubbens veteran, Alf Gjølga, satte ny bestenotering på 500 m i klassen MV 60 med tiden 42,94. Vi vil gjerne bruke ordet «verdensrekord», da det høres bedre ut. Sannsynligvis er det den første verdensrekorden som er satt på Leangen. Den forrige rekorden ble satt av Leif-Harry Hansen, Tromsø SK, og lød på 43,35.

I tillegg forbedret Ingvild Hellem, også fra arrangørklubben, sin egen bestenotering sammenlagt i sprint firkamp, i klassen jenter 11 år med poengsummen 192,345. Tidene ble denne gangen 48,07 - 1.36,37 / 47,78 - 1.36,62. Hennes forrige bestenotering var fra november i fjor med 199,505 poeng og tidene 49,37 - 1.43,44 / 49,19 - 1.38.45.

Vi sjekket med NSFs statistiker Magne Teigen for å være sikre og våre antagelser stemte, begge løperne satte nye rekorder. Vi gratulerer !

For Ingvild var dette en fin oppkjøring til neste helg da hun reiser til Heerenveen for å delta i Viking Race. Vi ønsker henne god tur og lykke til!

---

I ettertid har vi fått opplyst at Leif-Harrys 43,35 ikke er «godkjent» som internasjonal veteranrekord. Nederlandske Jan van der Meulen har notert 42,98. (Red.)

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.