Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

700 på skolestevne i Asker


Asker Skøyteklubb, i samarbeid med Bondi skole, arrangerte nylig det årlige skole-mesterskapet på skøyter for barnetrinnet, 2.-7. klasse. Mer enn 700 deltakere stilte på isen, som akkurat holdt i det fine været.

Deltakere fikk skøyteknappen for fullført 400 m. Hver gruppe hadde en spennende avslutning med fellesstart stafett hvor skolene kjempet mot hverandre med sine skøytelag. Deltakere kunne stille med alt slags skøyter, og idrettsgleden var stor hos alle. Det var premieutdeling pr. klasse for både gutter og jenter og utdeling av skøyteknapper. Premiene ble delt ut av landslagsløper Henrik Christiansen. Det var stor stemning og masse heia-rop. Skolene hadde laget plakater for å gjøre det helt klart hvilken skole de mente var best. Det fine vårværet ga stemningen enda et løft. I den individuelle konkurransen og stafett for 2.-4. klasse vant Nesøya skole, mens Arnestad skole vant stafett for 5.-7.klasse.

På kvelden ble det klubbløp hvor deltakerne (hvorav mer enn 20 rekrutter) fikk gå 100 m. Deretter var det stas å gå 400 m. feil vei. Rekruttene fikk nå oppleve at avstanden tidsmessig mot de beste løperne plutselig ikke var så stor lenger! Det hele ble filmet av lokal-tv. 100 m baklengs måtte kanselleres på grunn av dårlig is, slik at klubbrekorden blir stående en sesong til.

Det lokale stevnet ble avsluttet med stafett 4x400 m hvor rekrutter kunne stille i lag med løpere som Henrik Christiansen og Ida Njåtun, samt lagtempo  med i alt 12 løpere, godt hjulpet teknisk og taktisk av Henrik.

Løperne og funksjonærer gleder seg til neste sesong med nye utfordringer.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.