Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Historiske skøyteløpere


Historiske gutter: Tormod Bjørnetun Haugen, Jan Terje Sørlie og August Teodor Haugen fra Sandefjord ble de første norske løperne i VM på rulleskøyter noensinne.
   

Først vil jeg takke NSF og ikke minst Hege Bratli for at guttene fikk anledning til å delta i et slikt stort arrangement som VM rulleskøyter er. Det var tre glade gutter som stilte på trening i slutten av forrige uke etter en svært vellykket deltagelse i VM på rulleskøyter i Gijon i Spania.

Det er bare å gratulere den historiske trioen Tormod Bjørnetun Haugen, Jan Terje Sørlie og August Teodor Haugen fra Sandefjord Skøiteklub med en kjempeinnsats i VM på rulleskøyter. Nye og ukjente baner, ny startprosedyre, nye konkurranseformer og annen kultur til tross; gutta kastet seg inn i startfelt på opptil 50 av verdens beste rulleskøyteløpere. Når i tillegg banene er superraske med doserte svinger, blir det liksom ikke helt likt rulleskøytebanen i Sandefjord (Bugården) der treningen forgår på rekke å rad med rusk og rask på asfalten.

Å ha opptil 20 løpere bak seg på resultatlistene i et verdensmesterskap i en verdensomspennende idrett er imponerende, spesielt hyggelig er det å konstatere at Jan Terje på rulleskøyter presterte fullt på høyde med både Tormod og August.

Samtlige konkurranser bar preg av et meget høyt nivå. Som et eksempel kan nevnes at 200m med start i sving ble vunnet av italienske Gregory Duggento på den utrolig sterke tiden 16,772 mens under OL i Beijing løp Usain Bolt Jamaica samme distanse på "bare" 19,30. At 5000meter-spesialisten Tormod brukte 19,572, Jan Terje 20,057 og August i juniorklassen 20,410 er imponerende fort og viser at gutta også behersker korte løp på rulleskøyter.

Hele 59 nasjoner og ca. 500 løpere deltok, spesielt hyggelig var det å konstatere at et land som Colombia stilte med et meget sterkt lag. I klasse senior menn var amerikanske Joe Mantia forgrunnsfiguren med en rekke seire på både korte og lange distanser, kanskje har vi her en ny Chad Hedrick på gang?

Jeg håper Norges første deltagelse i et VM på rulleskøyter bare er begynnelsen på et nytt skøyteeventyr, og som trener vil jeg stille meg svært positiv til slike rulleskøyte utfordringer for "mine" løpere i fremtiden.

 
RESULTATER

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.