Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Første norske jentemedalje
i Nordics på 14 år


Ann Julie Anne Line Celine Erle Simon

Det norske laget gjorde en god jobb under Nordics (tidligere Nordisk mesterskap) i Malmø i helgen. Norge nærmer seg Finland og Sverige poengmessig og vi har nå passert Danmark resultatmessig i stort sett alle klasser. Island er ennå i startgropa, men vil nok vise seg bedre om få år.
 
Den største norske bragden stod Anne Line Gjersem for i juniorklassen. Anne Line gjorde trippel salcow –enkel toeloop isteden for dobbel i kortprogrammet og det kostet dyrt. Før friløpet lå hun på en 9. plass og en medalje så ut til å være utenfor rekkevidde. Men etter et strålende friløp med nest beste poengsum på 73.16 var bronsemedaljen sikret. Total poengsom ble 108.34. Siste medalje på jentesidden tok Kaja Hanevold i 1995.
 
Celine Mysen gjorde et solid kortprogram og lå som nummer 7, men falt ned til 11. plass etter friløpet. Anine Rabe ble nr. 12 totalt. Begge jentene har begge hatt en tøff sesong med skadeavbrekk, men de ser nå ut til å være på vei tilbake. Ann Julie Arnesen (13) gjorde fine triple salcower på trening og oppvarming, men hadde problemer med flere av hoppene i konkurransen. Arnesen endte på en 13.plass. Vinner ble svenske Joshi Helgesson (127.36) som forøvrig imponerte med flotte trippel axel-forsøk på trening.
 
I junior herrer skulle Norge hatt to deltagere, men Kim Nilsen måtte trekke seg pga. sykdom før avreise. Simon Bergersen var derfor eneste norske hane i kurven. Simon har hatt fin framgang de siste månedene og endte på en 10.plass totalt.

Noviceklassen har nå blitt en del av Nordics etter en prøveperiode. Debutantene Camilla Gjersem, Katrine Østby og Nora Stenersen klatret alle oppover resultatlisten etter gode friløp. De endte på sjette, syvende og niende plass.

I seniorklassen var Erle Harstad norsk deltager. Erle var ikke helt heldig i kortprogrammet, men gikk seg opp til en sjetteplass etter et bedre friløp. Synd at Nordens beste løpere glimret med sitt fravær i seniorklassene. De prioriterer forberedelser før VM i Los Angeles i slutten av mars.

Flere norske løpere enn noen gang utfører triple hopp og de norske oppnår høye ”Levels”, spesielt på piruetter. For å komme enda et skritt nærmere Finland og Sverige må de norske løperne prioritere tempotrening og enda mer fokus på komponentene.
Nordics 2009 viser at Norge er på rett vei!

Resultater

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.