Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

26 i Terra Cup på Hamar


 
26 løpere deltok i rulleskøyteløpene på Hamar lørdag. I klasse for menn stilte 16 løpere til start. Klasse gutter hadde 7 deltagere og jenter 3 deltagere.

Løpene gikk i gateløype på ca. 550 meter ved Vikingskipet. For noen var dette noe ukjent. Det resulterte i 3-4 «skogturer» i den krappeste svingen. Eskil Ervik og Cesilie Andersson var to av de lokale håpene som gikk ut på sprinten.

Asier Pena vant alle tre løpene for menn. På sprinten vant han foran Henrik Nilsson fra Sverige (bildet). På mellomdistansen, 3 runder, vant han etter spurtoppgjør med Kasper Hesselbjerg, Eskil Ervik og Henrik Nilsson der det skilt kun sentimetre. I det siste utslagningsløpet ble det duket til oppgjør mellom Asier og Eskil. Dette endte med en fartsfylt avslutning der Asier tok en halv skøytelengde på Eskil.

I klassen for jenter ble det sammenlagtseier til Cecilie Andersson fra Stange Sportsklubb. Hun var suveren på de to lengste distansene. På den korte vant Merete Ramskjær.

I gutteklassen ble det mange fine oppgjør med seire til Mats Andersson fra Kongsvinger på sprint, Emil Mellem fra Sand på mellomdistansen og Ole Bjørnsmoen fra Tynset på utslagningsløpet.

Løpene ble positivt preget av at løperne viste stor vilje til å tilpasse seg uvante omgivelser. Det var synd at det bare var «menigheten» som fikk se en absolutt severdig forestilling.

Bildet: Foran Ole Bjørnsmoen (venstre) og Bjørn Inge Morstad (høyre).

Bak, fra venstre mot høyre: Cecilie Anderson, Asier Pena Iturria, Kasper Hesselbjerg, Henrik Nilsson, Eskil Ervik og Mikael Flygind Larsen.

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.