Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Vellykket felles-samling i Asker


På initiativ av Oslo og Akershus Skøytekrets ble det i helgen arrangert felles ungdomssamling for kunstløpere og hurtigløpere på Risenga i Asker.

Det var strålende vær og fornøyde arrangører Asker Skøyteklubb og Asker Kunstløpklubb kunne registrere at 46 ungdommer fra 6 klubber møtte opp. Deltakende klubber var Oslo Idrettslag, Eidsvold Turnforening, OSK, Bærum Skøyteklubb og begge Asker-klubbene.

– Vi er usikkre på om dette er historisk, men det er i hvert fall ikke ofte at begge forbundets skøytegrenene samles for fellestreninger, sa Pieter Paul Furnée, leder i Asker Skøyteklubb, i sin velkomst til de aktive.

Etter en introduksjonsrunde startet samlingen med barmarkstrening med Ståle Njåtun som trener. Det ble lagt vekt på sprint, hurtighet og spenst.

Etter en god lunsj med både korn, brød og frukt gikk turen opp til Skaugumåsen (358 m.o.h.). Det var fint at det hadde vært tørt over lengre periode slik at vi kunne ta stigningen langs den bratte siden.

Etter en par timer var ungdommene tilbake på klubbhuset hvor fysioterapeut, NSF breddeidrettansvarlig og styremedlem Julie Vister Nordbø ga en forelesning om trening med hovedfokus på forebygging av skader og skadebehandling. Avslutningsvis fikk ungdommene instruksjon. Selvsagt benyttet Julie anledningen til å orientere om NSFs arbeid med fokus på bredde (aktivitet, arrangement, og trenerutdanning).

Ståle Njåtun satte forelesningen i et større ramme: Det er viktig med allsidig aktivitet for å unngå blant annet belastnings-skader. Denne allsidigheten vil muligens også bidra til å styrke motivasjon for fortsatt aktivitet innenfor skøyteidrett.

Dagen ble avsluttet med bowling.

Kretsens leder Erik Ekornhol var imponert over opplegget og deltagelse da han besøkte samlingen midt på dagen.

Også deltagerne var positive over dagen som både inneholdt trening og læring i en sosial ramme. Vi håper at kretsens initiativ blir følgt opp ved flere anledninger for denne målgruppen.

Deltakerne på Skaugumtoppen.
Julie Vister Nordbø foreleser.
Fra barmarkstreningen

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.