Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Spennende Terra Cup i Arendal


Med god hjelp av NSFs Lennart Strik og Øystein Haugen arrangerte Arendal SK Terra Cup på rulleskøyter 10. juni. I kamp med fotball-VM var det ikke overvettes stor publikums-tilstrømning, men de som kom gledet seg over Arendals egen Øystein Grødums avsluttende seier i utslagningsløpet over 56 runder.

Det var imidlertid spanske Beatriu Gomez (bildet), datter av den gamle skøytefavoritt Antonio Gomez Fernandes, som var mestvinnende i det hun cruiset inn til seier på på sprint og mellomdistanse såvel som det avsluttende utslagningsløpet. Beatriu har lang erfaring på rulleskøyter, men viste sist vinter at hun også kan gå fort på is. Hun har allerede personlige rekorder som er milevis foran faren, som i sin tid ble beæret med egen norsk hyllingssang! Maren Haugli og Annette Bjelkevik kom på de neste plassene.

I herreklassen med 18 deltakere var det nok en spanjol, riktignok bosatt i Oslo, som vant. Asier Pena Iturria var bare poenget foran danske Kasper Hesselbjerg. Her var det teknikken og taktikken som gjorde utslaget, men av de norske var særlig Henrik Christiansen fra Asker på hugget uansett distanse. Han var også den eneste som greide å følge Øystein Grødum på den lengste distansen. Sluttligen ble vi imponert over den store gjengen fra Sandefjord som hevdet seg i toppen både blant juniorene og seniorene.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.