Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Sterk norsk veteran-
innsats i Calgary


16th Masters' International Speed Skating Games - det uoffisielle VM for veteraner - gikk i Calgary 22. til 25. februar. I alt var 328 løpere påmeldt, men så vidt vi kan se, var det 286 som startet. Dette er uansett langt mer enn noen gang før. Av disse var 51 nordmenn.

 

Det var nok den raske isen i Calagry som fristet, og nesten alle veteran-verdensrekordene ble slått, og det ganske ettertrykkelig. Norge fikk tre klasseseire: Nina Tørset Bjørnbeth (K30), J. Arthur Olafsen (M45) og Arne Kjell Foldvik (M70). I tillegg ble det  andreplasser ved Thomas Røste (M30) og Geir Hestad (M50), samt tredjeplasser ved Anders Ratdal (M30), Morten Henriksen (M45), Rolf Amundsen (M50) og Knut Nesse (M60). Selv om den norske troppen har satt sterkere preg på resultatlistene tidligere, gjorde vi oss meget fordelaktig bemerket i våre røde jakker og hvite gensere.

 

Neste år går Veteran-VM i Erfurt i Tyskland. Datoene skal være 29. februar til 2. mars. Norge har foreløpig 35 plasser.    


Bildet: F.v. John Arthur Olafsen, Nina Tørset Bjørnbeth og Arne Kjell Foldvik.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.