Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Skøyteløpere i Skarverennet


Lørdag 21. april gikk årets Skarverenn med ca. 12 500 løpere påmeldt. Rennet gikk i flott vær med minusgrader, vindstille og sol. I tillegg til mange landslagsløpere fra langrenn og skiskyting stilte skøytelandslaget med sju løpere: Sverre Haugli, Maren Haugli, Øystein Grødum, Håvard Bøkko, Christoffer Fagerli Rukke, Even Vetten, Dag Erik Kleven. Dessuten stilte også Petter Andersen og Erik Lunde Pedersen til start.

Hovedsponsoren til Håvard Bøkko, Ustekveikja Energi ved daglig leder Bjørn Skaret hadde invitert skøyteeliten til en sammenkomst på Geilo. Fredagskvelden stilte Håvard Bøkko og Christoffer Fagerli Rukke i panelet på ungdomsseminaret til Skarverennet sammen med landslagsløpere fra langrenn og skiskyting. Her møtte det opp over 100 personer for å høre om blant annet kosthold og treningsmetoder.

Fire av skøyteløperne deltok i eliteklassen for å konkurrere på tid i den 38 km lange løypa under Hallingskarvet. Maren Haugli ble nummer sju i kvinner 21-25 år med tiden 2.23,49, Sverre Haugli ble nummer 37 i menn 21-25 med 2.02,25, Øystein Grødum nummer 42 i menn 26-30 med 2.21,22 og Petter Andersen ble nummer 40 i menn 31-35 år med 2.25,07.

Lørdagskvelden var det sosialt samvær med flott middag i administrasjonsbygget til Ustekveikja Energi. Ordfører og rådmann i Hol kommune, samt alle ansatte i firmaet var invitert til sammenkomsten sammen med løperne.

Neste års Skarverenn blir arrangert 19. april, og da er utfordringen gitt til dere andre i skøytemiljøet!

Petter Andersen, Øystein Grødum og Sverre Haugli før start.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.