Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Kari-Anne er klar for større dommer-oppgaver


Kari-Anne (nummer tre f.v. i forreste rekke) feirer bestått eksamen sammen med dommerkolleger under «Nebelhorn Trophy» i Oberstdorf.
 

Etter bestått eksamen under «Nebelhorn Trophy» i Oberstdorf i helgen, er Kari-Anne Olsen nå autorisert av ISU som internasjonal mesterskapsdommer i kunstløp. Hun kan få oppdrag i EM, junior-VM og VM. Norge har dermed tre dommere på dette nivået.

– Jeg håper veldig å få debutere denne sesongen og må innrømme at junior-VM i Oberstdorf er øverst på lista, sier Kari-Anne som sammen med kollegene Berit Aarnes og Mona Adolfsen venter spent på dommertrekningen 15. oktober.

– Etter kongressen i 2006 er det endringer i dommertrekningen før mesterskapene. Tidligere har hver nasjon reist til mesterskapene med en eller flere dommere avhengig av i hvor mange kategorier de har løpere. Det innledende dommermøtet har så vært med trekning av dommere. Det har betydd at enkelte har reist langt uten å få dømme fordi det ofte har vært flere dommere påmeldt enn det nødvendige antallet. Nytt i år er at trekningen foregår på forhånd. Derfor vil det den 15. oktober i Geneve bli trukket hvilke nasjoner som får dommere i hver kategori. Nasjonene kan melde på dommer i de kategoriene de hadde løpere i fjor. Det vil si at Norge har meldt på en dommer til EM fordi Michael var eneste deltaker i fjor og to dommere til JVM fordi både Erle og Michael deltok der. Er vi heldige får tre norske dommere dømme mesterskap der vi har med egne løpere. I tillegg har vi meldt på dommer til Four Continents. Det er mesterskapet for de verdensdelene som ikke deltar i EM, sier Kari-Anne.

– Det blir en utfordring å dømme i store internasjonale stevner med mange løpere på høyt nivå. I tillegg er det ekstra spennende med alt opplegget rundt mesterskapet med direktesending på TV og mange tilskuere. Det kommer nok til å kile ekstra i magen. For oss i Norge er jo parløp noe som er spennende og nytt, men i og med nytt opplegg for dommertrekning er det lite trolig at man blir satt opp i parløp i og med at vi ikke har deltakere, sier vår ferske internasjonale mesterskapsdommer.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.