Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Et flott mesterskap!

Til venstre: Michael Chrolenko, TSK. Over: Medaljevinnerne i jentenes juniorklasse: Gull Erle Harstad, AKK, sølv June Falk-Larssen, TSK og bronse Ann-Julie Arnesen, SIL.

TSK sto som arrangør for årets mesterskap i kunstløp. Klubben kan feire sitt 130 års jubileum i år, og arrangementet bar preg av 130 års erfaring.
 

Rundt 60 frivillige hadde virkelig lagt seg i selen for å få dette til. Alle områder var godt forberedt og av god kvalitet som er et mesterskap verdig. De få barnesykdommer som dukket opp ble løst smidig underveis.

MESTERSKAP MED STORE UTFORDRINGER
Det nye dommersystemet ble brukt for første gang under et norsk mesterskap. Dette setter store krav til rigging av elektronisk utstyr og oppfølging underveis. Om ikke dette var nok – ble også gammelt system brukt for junior C i LM , så her måtte arrangøren svitsje raskt og nullstille hodet. Selv med teknologiske utfordringer underveis ble tidsskjema fulgt med en nesten kongelig presisjon.

SPORTSLIG BREDDE OG NIVÅHEVING
For første gang (i hvert fall så lenge undertegnede har vært med i gamet) var det gutte- og herredeltakere i samtlige klasser.
 
Det kunne registreres en god nivåheving. Det var et betydelig antall vellykkede dobbel Axel. Junior C klassen kunne også by på en ren dobbel Axel fra Lise Nordbotten I denne klassen fikk vi i tillegg nyte Anine Raabe med estetiske kvaliteter som kunne måle seg med løpere på langt høyere nivå, selv internasjonalt. Men det holdt allikevel ikke teknisk til å ta gullet. Der ble Oda Halvorsen for sterk som framviste et imponerende teknisk nivå.

Den gode nivåhevingen kunne også registreres i klassen junior B. Alle de tre medaljevinnerne behersker dobbel Axel. Marthe Salo har tidligere også vist flott trippel i flere konkurranser, men det ble ikke full uttelling i helgen. Her kvalifiserte alle medaljevinnere seg til deltakelse i nordisk mesterskap, noviceklassen. (se eget uttak)

I juniorklassen var det et utrolig ”close race” om medaljene. Det skilte 5/100 poeng mellom bronse og fjerdeplassen. Det lager spenning når konkurransen blir så tøff.
Årets juniormester landet 2 trippel toeloop i samme program og klarte de økte kravene for deltakelse ved årets junior VM i Ljubljana.
 
Jeg har lyst til å nevne TSKs egen June Falk-Larssen, som midt i sesongen debuterte som juniorløper. Hun smalt til og viste oss dobbel Axel i begge program og kvalifiserte seg rett inn på laget til nordisk mesterskap.

Årets seniormester Madeleine Daleng er en moden løper med fine piruetter som flere av dem kvalifiserte til level 2 i vanskelighetsgrad. Synd at hoppene ikke er gode nok til representasjon ved nordisk. Vi så noen godt oppbygde seniorprogram, men hoppteknikken strekker dessverre ikke til Jeg håper at seniorenes utholdenhet og treningsvilje kan inspirere våre lovende unge løpere til å holde på i mange år slik at vi etter hvert får en bred sterk seniorklasse. Pernille Sandnes viser at man heller ikke skal være redd for å komme tilbake etter langt skadeavbrekk. Hun har vært ute av både trening og konkurranse i over et år, men viste to dobbel Axel og kapret en bronsemedalje.

Michael Chrolenko skuffet ikke, verken tilreisende eller hjemmepublikum. Han gikk et forrykende kortprogram som var enda bedre enn det han presterte i sin EM-debut for bare en uke siden. I langprogrammet fikk vi en nydelig trippel flipp pluss litt annet småsnacks. Nå er det fullt fokus fram til nordisk mesterskap om en drøy uke og junior VM i begynnelsen av mars. Michael er en flott representant for Norge, med klare mål for videre utvikling.

Som tidligere nevnt så var gutta representert i alle klasser under dette mesterskapet. Naturlig nok vil Michael være et stort forbilde for dem. Mitt håp er at de vil jobbe hardt for å gå i hans fotspor. Herreklassen i kunstløp er det flotteste jeg vet om. Stå på gutter !

Jeg kan forsikre sportssjef Finn Aamodt om at her går det rette veien for Norges kunstløpere. Nivåheving er på plass og motivasjon for videre jobbing mot høyere mål er absolutt tilstede.

NSFs REPRESENTASJON
President Terje Andersen var tilstede under hele mesterskapet og fikk se samtlige deltakere i aksjon. Det er noe alle på kunstløpsiden i skøytenorge satte stor pris på. Terje sørget også for å få litt intern-opplæring underveis bl.a. i hoppteknikkens verden, programmenes varighet og nye bedømmingssystemer. Naturlig nok har han lang erfaring med ”perser” når det gjelder runder. Men nå sitter også 55.54 for Michaels kortprogram klart i minnet

Som teknisk delegert ved mesterskapet sender jeg en takk til arrangøren TSK med alle deres frivillige, dommere, teknisk panel, NSFs dataspesialist Per-Christan Jørgensen og fotografer for et godt samarbeide. Jeg vet at noen av mine krav underveis var utfordrende og tidkrevende.

Takk til alle for en fin skøytehelg !

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.