Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

NM i Arendal blir folkefest!

Skøyte-NM i Arendal 17. og 18. desember skal bli en alle tiders folkefest. Engasjementet er stort foran det første mesterskapet på sørlandsk is på 40 år.
Næringslivet, kommunale myndigheter og andre gode krefter mobiliserer til fest når Øystein Grødum og søstrene Bjelkevik møter resten av skøyteeliten på hjemmebane.

- Interessen for NM er fantastisk. Vi skal lage et godt, gammeldags mesterskap med masse publikum og stor stemning, lover formannen i NM-komiteen, Arild Grødum, som stolt kunne presentere NM-planene på et pressetreff onsdag.

- Alle skolebarn i Arendal og kommunene omkring får gratisbilletter til mesterskapet. Vi planlegger også et festlig NM-vorspiel på byens festplass fredagskvelden, og under stevnet blir det attraktiv underholdning, forteller Grødum.

- Jeg er imponert over entusiasmen i Arendal. Av og til har vi litt problemer med å få klubber til å arrangere NM, men denne gangen ble vi møtt med en voldsom stå-på-vilje og glød. Da Arendal søkte var det en selvfølgelig å legge allround-NM hit, sa en begeistret sportssjef Finn Aamodt, som omtalte Arendal som Norges nye skøyte-Mekka.

- Det blir knallgøy å gå NM på hjemmebane. Det blir definitivt et av sesongens høydepunkter, sier Øystein Grødum, som fikk prøvd NM-isen i hjembyen under en snartur hjemom før avreise til Calgary.

Arendals NM-logo er en nasjonalfarget symbiose av skøytesport og maritime tradisjoner. Et seil i frisk medvind eller en skøytesving – eller begge deler?

I tillegg til allround-mesterskapet skal det også kjempes om NM-gull på 5.000 meter for damer og 10.000 meter for menn på kunstisbanen i Arendal siste helgen før jul.


Bildet: Arendals egne Annette og Hedvig Bjelkevik inviterer til NM-fest.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.