Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Ski og skøyter i samtrening på Bardufosstun

Positiv samtrening mellom skøyteløperne i nord og skiløperne: Skiskytterne Bjørnar Berli og Kris Anders Larsen fra Målselv Skiskytterlag til høyre sikter seg inn mot en treffsikker sesong, mens langrennsjentene Ida Olivia Midttun og Mari Siljebråten, Bardu IL i forgrunnen satser på høy hastighet i hockeystilling i nedoverbakkene til vinteren. Skøyteløperne fra Narvik Skøyteklubb i startstilling bakenfor er fra venstre Thor Olav Andersen, Kent-Are Martinussen, Marit Holtet og Martin Holtet.

Nordnorsk Skøytekrets og Troms Skikrets hadde sist helg begge booket seg inn på Bardufosstun til treningssamling, og hva var vel mer naturlig enn at de to vinteridrettene kjørte litt samtrening? Det kunne jo være spennende å se hvilke treningsformer hver idrett brukte og om noe kunne overføres til den andre.

På ei basistreningsøkt i Bardufosshallen fikk begge idrettene vist en del øvelser de drev med og som også kunne være interessant for den andre. I tillegg kjørte man også gjennom mer generelle basisøvelser. For skifolket var samlinga beregnet på alle skiformene, men kollisjon med andre ting gjorde at alpinister og hoppere ikke var med. Blant skøyteløperne stilte det opp 25 utøvere fra klubbene i Harstad, Tromsø og Narvik og med Narviks Ragnvald Næss og Olaf Schaug-Pettersen som hovedtrenere. Hos skiløperne var Bardus Erlend Kroken den som tok seg av treninga.

Mens skøyteløperne gjennomførte sin rulleskøyteøkt var skiløperne ute på rulleski, og da skøyteløperne tok litt avveksling fra skøytetreninga med et par timer i Polarbadet deltok skiløperne i KM i terrengløp. På kveldstid var det sosial samling i ”Ulvehiet”, og utøverne kunne da også bli mer kjent med hverandre.

Søndag gjennomførte skøyteløperne basistestøvelser. Dette ble også gjort i fjor på Bardufoss-samlinga, og for løperne var resultatene oppløftende. Framgangen var svært tilfredsstillende både i spenst, styrke og kondisjon. Så langt har sykling og rulleskøyter vært hovedingrediensen i skøyteløpernes trening. I det videre opplegg kommer det mer styrke inn sammen med sklibrett. Med høstmørket og glatte veier og stier må mer trening drives innendørs for å holde oppe kvaliteten i im-øvelsene.

Samtidig med treningssamlinga holdt kretsen sitt tradisjonelle høstmøte med klubbene, og her ble den lokale terminlista ”banket” ferdig med tildeling av Nordnorske mesterskap. Barentskampen for 2005 skal gå i Oulu i Finland. Ekstraordinært årsmøte måtte også avholdes med valg og budsjett. Dårlig jobbing av valgkomiteen gjorde at valgene måtte utsettes i vår. Nå hadde krefter utenom valgkomiteen satt seg i sving og et styre kom på plass. Det betyr at Ragnvald Næss etter to og et halvt år i ledervervet fikk avløsing av Gunnar Lødding, Tromsø Skøyteklubb, godt kjent som aktiv løper i Harstad SK på 1980-tallet. Ragnvald ble dermed frigjort til en ekstra innsats i trenerutdanninga. Samtidig vil han ta på seg treneroppgaver på kretsplan og selvfølgelig pleie formen til kommende veteransesong der han nå blir yngste deltaker blant 50-åringene.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.