Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Ny glød i norsk skøytesport!

Norsk skøytesport flyter på en medgangsbølge – i kjølvannet av milslukeren fra Arendal». Selv om vi bør vokte oss for å ta helt av, er det ingen tvil om at vi så langt i sesongen har fått tilbake en glød og en interesse rundt hurtigløpssporten som det er lenge siden vi opplevde.

I tillegg til de sportslige prestasjonene til Øystein og de andre løperne, gleder vi oss over at sponsorene er på veg tilbake. Det gir trygghet, ikke bare for landslagsløperne, men også for det svært viktige rekrutteringsarbeidet som forbundet nå må følge opp.

Finn: Strålende!
Sportssjef Finn Aamodt verdenscupresultatene slik:

– Resultatene i helga var strålende. Selvsagt var det litt bittert for Øystein å bli slått med et halvt sekund, men løpet hadde helt sikkert hadde fått en annen utgang om Romme og Øystein hadde gått i par. På den annen side kommer det flere løp som er vel så viktig: Øystein er fortsatt i angreposisjon, og der er det ikke dumt å være. Gledelig er det også at hele laget fra jentutten til mellomdistanseløperne som Rune, Even og Petter har fremgang og befester sin posisjon i A-pulja. Petters løp var i verdensklasse – for en utgang! Neste gang holder det helt inn og da... Lasse og Eskil gjorde også solide løp. Lasse følger opp med et «25»-løp. Han er fortsatt i trening og har mye å glede seg til senere i sesongen. Eskil som setter en solid pers, og alt dette viser at laget rir på en bølge av positivitet og medgang.

– Hvor står vi per i dag?

– Laget har tatt steget opp i verdenseliten, og mye positivt skjer rundt laget. Så lenge det er framgang, kan vi ikke forlange mer akkurat nå. Vi har allerede nådd ett av våre mål for sesongen: «å være tre ganger på pallen». Det neste målet er «å ta medalje i VM enkeltdistanser». Det vil også være naturlig å tenke på det øverste trinnet på pallen i WC, samt at våre mellomdistanseløpere og sprintere knaller til i Japan og Kina. På jentesiden foregår det veldig mye positivt; ikke bare på toppen, men også nedover i rekkene har vi mange veldig fine typer som regionene har dyrket frem. Disse skal vi ta vare på og bygge et støtteapparat rundt slik at de kan ta steget opp i verdenseliten om noen år, sier Finn

Eskil beste nordmann gjennom tidene
Med sine nye personlige rekord på 10.000 har Eskil Ervik gått forbi Lasse Sætre på Adelskalenderen. Eskil er nå beste nordmann på 24. plass, mens Lasse er nummer 28. Øystein Grødum har avansert fra 96. til 51. plass, Håvard Bøkko rykket inn på 153. plass etter å ha gått sin første «skikkelige» 10.000-meter. Før sesongen var han nummer 2237! Vi merker oss også Arild Nebb Erviks store framgang i Calgary. Han har avansert fra 178. til 80. plass og blir en outsider i allround-sammenheng senere i sesongen.

Nære på for Annette og Maren
Vi hadde unnet Annette Bjelkevik å se 1-tallet på 1500. Hun lå meget godt an, men dessverre var kreftene oppbrukt da 300 meter gjensto. Neste gang holder hun til mål og setter ny norsk rekord. Det er også et tidsspørsmål (selvfølgelig...) når Maren Haugli sletter Anne Therese Tveters 5000-rekord.

Nå gjenstår det bare å se om våre beste sprintere kaster seg på medgangsbølgen og kutter inn på avstanden til verdens ypperste!

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.