Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Suveren trening i Inzell!

– Landslagets treningssamling i Inzell har så langt vært meget verdifull og gitt stor fremgang for alle løperne, sier sportssjef Finn Aamodt etter en uke sammen med laget. Været har vært strålende med sommertemperaturer opp mot 27 grader, men likevel har isen holdt god kvalitet.

Finn forteller at treningen har vært svært variert. Vekslingen mellom rolig trening på is og det som ”går fort” har hatt en større bredde enn tidligere. Det anses som viktig at det meste av treningen er rolig (38-40 runder) for å sette teknikk samt få stort volum under eller ved terskel. En og annen økt har også satt fokus på fart. Fredag blir det ”race” mot Tyskerne. Vi kommer med rapport!

Opplegget har fungert strålende, og det har blitt plass til grunnteknisk gjennomgang både på barmark og på is (se video). Dette anses som meget viktig, og mange løpere blir da også avslørt på dårlig grunnteknikk, som tyngdeoverføring og balanse. Hans Trygve Kristiansen fra Olympiatoppen hadde ansvaret for denne delen av treningen med Peter Mueller som ivrig pådriver.

– Etter bare én økt med grunntekniske elementer, var det mange løpere som gikk meget bra teknisk på is. Så det er ikke tvil om at dette er nyttig, noe alle løperne sa seg enig i. Sentralt og regionalt og ikke minst på klubbnivå, må vi jobbe for at disse grunntekniske elementene kommer på plass i tidlig utviklingsalder, sier Finn.

Videre har laget vært på mange fine sykkelturer både for å utvikle aerobkapasitet og for ”å sykle ut etter trening”.

Styrke, hurtighet og koordinative egenskaper ble også lagt inn som en del av treningen. Treningsforholdene når det gjelder slike treningsformer er også suverene her nede.
Lege Thor-Øystein Endsjø har sørget for at kosthold og helse blir tatt godt hånd om. Det er viktig å spise riktig når man trener opp til åtte timer om dagen. Derfor sendte landslagsledelsen også ned kostholdsanbefalinger til hotellet før avreise, og dette har fungert meget bra. Maten på hotellet er veldig godt tilrettelagt for topputøvere. Ellers gjør hotellet sitt ytterste for at laget trives.

– Det ser nå ut til at laget virkelig jobber godt og har meget bra kommunikasjon mellom trenere, støtte apparat og løperne, noe som er helt nødvendig skal vi ta steget opp mot verdens beste løpere og bedre, sier Finn.

Øystein Haugen som har fått en ny rolle sentralt i forbundet, og blant annet skal fungere som landslagsassistent gjorde en solid jobb med organiseringen rundt laget og fungerte som den perfekte sekundant.

– At laget er godt organisert, er en suksessfaktor som vil være avgjørende når vi skal i ”krigen” internasjonalt, sier en optimistisk sportssjef.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.