Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Vikingskipet tilbyr norske skøyeløpere verdens beste treningsmuligheter

NSF og Vikingskipet har inngått avtale om skøyteis fra ultimo juli 2005 og i bolker hele høsten fram til desember. Opplegget innebærer at det vil være skøyteis to til tre uker hver måned gjennom hele perioden.

– Ressursmessig blir løftet for Vikingskipet stort, men vi har virkelig lyst til å bidra til Norsk skøytesports fremgang. Det opplegget som NSF presenterte for oss i sommer var så interessant at vi ikke kunne si nei, sier adm. dir. Viggo Sundmoen i HOA.

Sportssjef Finn Aamodt sier at dette innebærer store muligheter til utvikling av skøyteløpere i alle aldre, etter den nye basisplanen som NSF har utviklet sammen med regionene.

– For landslaget har det enorm betydning å ha tilgang til is hele høstperioden. Ofte har det vært slik at løperne har følt at de må benytte isen når den først er der og trent på is «helt til krampa har tatt dem». Nå kan vi variere treningen mye mer og være mer «on and off ice». Dermed kan løperne opprettholde stort volum på treningen hele høsten uten risiko for ensidighet treningen og dermed overtrening, sier Finn.

Dessuten sparer NSF penger og tid på færre utenlandsreiser. Dette har stor betydning ikke minst for kostnaden for talentene. NSF og regionene vil lojalt følge opp og oppfordre alle klubber til å benytte tilbudet og benytte isen til minste isklump, så for «destinasjon Hamar» vil det får betydning i den forstand at alle lag vil være hjemme for skøytetrening på høsten og legge igjen hotelldøgn og penger i regionen, noe de før gjorde ved å reise til Berlin og andre steder i utlandet. Flere utenlandske lag har også signalisert interesse for tilbudet.

Sommer- og høstis på innendørs i Vikingskipet, kombinert med vinter is på våre kunstisbaner, betyr at norsk skøytesport nå har en unik mulighet til å følge sin visjon om å skape den nye skøytegenerasjonen: «Shaping the new skating generation».

Konkurransesesongen vil kunne starte allerede tidlig i oktober, noe som vi anser som svært gunstig med tanke på treningsutvikling. Konkurranser er veldig bra trening. Utfordringen til trenerne blir å overbevise løperne at selv om konkurransesesongen starter tidlig, må de fortsatt må trene mye. De viktigste konkurransene kommer etter nyttår, og spesielt for yngre løpere som skal utvikle seg er det svært viktig å trene mye også gjennom sesongen, sier Finn.

Både NSF og HOA gleder seg over det store besøket i Vikingskipet under årets sommeris. Gjennomsnittlig var 396 skøyteløpere på isen hver dag i 16 dager. Økningen fra i fjor var på hele 30 prosent.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.