Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Kunstløpere med
pågangsmot og optimisme!

En flyver til ære for fotografen - også pappa Chrolenko og toppidrettsansvarlig er med (t.h.)!
 

I helgen 12.-13. juni ble den første samlingen med et nytt og ungt landslag i kunstløp arrangert. Landslaget er i år tatt ut etter en vurdering av fjorårets sesong, samt etter fysiske barmarkstester og tekniske tester utført på is. Landslaget består av 8 utøvere i alderen 13-17 år, og tre av utøverne er nye på laget i år. Spesielt positivt er det at to nye klubber, OSK og Storhamar IL er representert på landslaget. Det er 15-20 år siden OSK sist hadde utøver på landslaget i kunstløp, for Storhamar er det første gang.

Barmarkssamlingen la opp til mange nye fysiske utfordringer. Lørdag var det sykkeltur i Nordmarka. Det gikk til tider fort - i alle fall i nedoverbakkene - og spesielt Madeleine Dahleng fikk erfare at det er lurt å bruke hjelm når uhellet var ute! Dagen ble avsluttet med grilling og sandvolleyball ved Sognsvann, og det var tydelig at den idretten ikke har mistet noen talenter til kunstløpsmiljøet.

Melkesyretrening
På søndagen «kjørte» Marek Chrolenko utøverne gjennom en terrengløype med innlagte poster med kunstløplignende elementer. Løypa var ca 5 min lang og ble løpt flere ganger. Det ble en kombinasjon av aerob og anaerob trening, og utøverne følte melkesyren som i et langprogram.

Ekstremsport…
Så kom helgens mest populære øvelse, rulleskøyter med Vladimir Starostin fra Russland. Han er kunstløptrener for Lillehammer og Gjøvik, og har tidligere erfaring fra internasjonalt mesterskapsnivå innen «rulleskøytekunstløp». Han viste de utroligste øvelser, og fikk løperne til å gjøre ting de ikke trodde var mulige på hjul. Spesielt imponerende var piruett og «butterfly»-hopp. Michael hadde sin egen utførelse, halsbrekkende og svevende, som det ene bildet viser.

Bonusordning!
Samlingen ble avsluttet med et kort møte med utøvere, trenere og foreldre. Her ble planene for kommende sesong presentert. Utøverne var svært positive til bonusordningen som ble skissert. Den går ut på at utøverne får en bestemt sum hvis de klarer trippelhopp i konkurranse - som vi ikke er vant med å se fra norske utøvere. På samme måte blir det utbetalt bonus for gode, internasjonale plasseringer. Hvis store summer må utbetales og budsjettet overskrides blir toppidrettsansvarlig Vibecke Sørensen veldig glad og fornøyd!

Ikke lenge til neste gang
Det var en positiv og hyggelig samling, der alle fikk erfare at det er vondere å falle på grus og asfalt enn på is. Samtlige var synlig merket etter helgen, men det er tøffe jenter og en veldig tøff gutt, så de tok det med et smil. Alle ser nok allerede frem til neste samling 27.-29. august. Det blir en spennende tredagerssamling med både utøvere, trener og foreldre - i regi av vår nye sportssjef Finn Aamodt. Før den tid er det sommerferie, som utøverne vil tilbringe i forskjellige ishaller i Norge, Sverige, Tyskland og Sveits.

 

 
Michael i et halsbrekkende og imponerende hopp.
 
Løperne mottar spent sine første instruksjoner fra den "nye" rulleskøytetreneren.
 
Vladimir viser en av sine stilfulle kunster.

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.