Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Bedre lyd i Vikingskipet

De som har besøkt Vikingskipet i høst, har merket seg at hallen har fått nytt, flott høyttaleranlegg. Kvaliteten er så god at selv de som nærmest er døve, hører rundetider og andre meldinger klart og tydelig, skal vi tro kommentarer etter Odalsskøyta nylig!

– Etter å ha innhentet tilbud, valgte vi et helt nytt lydanlegg i hallen fra Scandec Systemer AS. Deres «merittliste» er lang; av idrettsanlegg kan jeg nevne Viking stadion, Ullevål stadion, Brann stadion, Molde stadion og Valhall. Ellers så er de mye valgt til messehaller, kirker, SAS Gardermoen og store skip, blant andre «The World», sier HOAs driftssjef Jon Andersen (bildet) som er er meget godt fornøyd med både utstyr og leverandør.

Hall-lyden er bare blitt helt fantastisk både når det gjelder tydelighet og «trøkk». Inne nå er det kapasitet på 120.000 W. Til sammenligning har Ullevål, som er utearena, 80.000 W.

I tillegg til helt ny lyd i hallen inklusive nytt utstyr i speakerrommet, er lyden forbedret i garderober og trimrom, og det er nå også muligheter for å få hallyd i Auditoriet, i møterommene og i kafeen. Det er også satt opp lydmast ute i sør ved publikumsinngangen slik at de som står der kan få info og oppleve stemningen inne i hallen.

Det nye lydanlegget er et prosjekt under nasjonalanleggsavtalen og har en prislapp på litt over 5 millioner kroner.

Bredbånd kommer!
Under verdenscupstevnet 13. og 14. november vil mediafolk og andre kunne benytte seg av trådløs bredbåndoppkobling til internett. 40 såkalte aksesspunkter er plassert i hallen og på andre steder i bygget.


Aktuelle linker:

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.