Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Vel blåst for nordisk
mesterskap i Askerhallen

Fra åpningen av mesterskapet. F.v. skøytepresident Terje Andersen, Askers varaordfører Ingvild Vevatne Tautra og kronprinsesse Mette Marit.

Etter tre fine arrangementsdager i Asker 11.-13. februar sitter vi igjen med mange positive inntrykk fra årets nordiske mesterskap i kunstløp. Det sportslige høydepunktet med norske øyne kom lørdag kveld med gull til Michael Chrolenko i junior herrer.

Kunstløpsalliansen Asker/Tønsberg kan se seg godt fornøyd med et vel gjennomført arrangement med over 1.000 betalende tilskuere i tillegg til 300 akkrediterte, samt en rekke barn under 12 år som slapp gratis inn.

Mette-Marit åpnet
HKH Kronprinsesse Mette-Marit foretok fredag den offisielle åpningen sammen med skøytepresident Terje Andersen og Askers varaordfører Ingvild Vevatne Tautra. Etter åpningen fikk Kronprinsessen en gave av arrangøren som selvsagt var et par kunstløpsskøyter og invitasjon til skøyteskole når den tid kommer for Prinsesse Ingrid Alexandra. Kronprinsessen overvar også deler av konkurransen.

Open Nordics i parløp og isdans
I årets nordiske mesterskap, eller The Nordics som konkurransen offisielt heter, ble det invitert til et åpent mesterskap i parløp og isdans for junior, da det finnes utøvere i begge disipliner i Norden. De inviterte parene kom fra Tyskland, Estland og Tsjekkia og var med på å sette en fin og spesiell ramme rundt arrangementet.

I parløp overbeviste det svenske paret Angelika Pylkina/ Niklas Hogner. De vant foran det tyske Rebecca Handke/Daniel Wende og med tsjekkiske Klara Zoubkova/Miroslav Verner på 3. plass. Det ble levert svært gode prestasjoner på isen, og parløp er helt klart er mer spektakulært ”live” enn på fjernsynsskjermen. Alle parene skal for øvrig delta i junior-VM i Canada i slutten av måneden.

I isdans-konkurransen ble det estisk seier til Grete Grûnberg/Kristjan Rand med Tyske Tanja Kolbe/Paul Boll på 2. plass og danske Anna Thomsen/Nikolaj Sørensen på 3. plass. Isdanserne var et positivt innslag og var for øvrig i aksjon alle tre dagene. Også de fleste av isdanserne skal til junior-VM.

Under et møte som ble avholdt i løpet av mesterskapet, ble det besluttet at konkurranse for isdans og parløp med eventuelt inviterte par, skal videreføres som en fast del av programmet i nordisk mesterskap, The Nordics.

Første norske gull på 17 år
Det var mange svært god prestasjoner i singelklassene. Spesielt stor spenning var det knyttet til lørdagens friløp for junior herrer, ettersom Michael Chrolenko hadde mulighet til å ta Norges første gull i nordisk på 17 år. Jubelen sto formelig i taket i Askerhallen da det var klart at Michael klarte å holde unna for sine svenske og finske konkurrenter. Svenske Justus Strid tok sølv, mens Tommi Piiroinen fra Finland kom på bronseplass.

I junior damer var det et høyt nivå. Nordisk mester etter hard konkurranse ble svenske Isabelle Nylander med Laura Lepistô fra Finland på sølvplass og Amanda Nylander på bronseplass. Beste norske løper ble Ina Seterbakken på 12. plass. Madeleine Daleng ble nr 13, Ingrid Rebecca Paulsen nr 17 og Erle B Harstad ble nr 19.

Finsk dominans i senior damer
I senior kvinner ble det som forventet finsk dominans. Alisa Drei vant klart etter å ha vært best i begge programmene foran Elina Kettunen som tok sølv. Tytti Tervonen tok bronse etter å blitt nummer tre i friløpet. Beste svenske løper ble Josephine Ringdahl som lå på bronseplass etter kortprogrammet, men som ikke klarte å forsvare denne plasseringen og ble nummer fire sammenlagt.

Sterke prestasjoner av de svenske herrene
I senior menn ble det som ventet Kristoffer Berntsson fra Sverige som vant foran landsmannen Adrian Schultheiss. Sterke prestasjoner ble vist fra begge, men spesielt minneverdig var Kristoffers friløp, der han landet nær samtlige triple hopp, inkludert trippel aksel, samt gjorde et godt forsøk på en kvadruppel toe-loop. Ari-Pekka Nurmenkari fra Finland tok bronse.

Før medaljeutdelingen ble det vist en isballett laget av Lisbeth Rønning med løpere fra AKK og profesjonelle dansere. Innslaget fikk stor applaus og er tidligere vist i forbindelse med åpningen av ”Narvisen” i Oslo.

Medaljene ble utdelt av skøytepresident Terje Andersen assistert av overdommerne for de respektive klasser. Arrangørene gratulerer og takker alle løpere, trenere og ikke minst publikum for å ha vært med på å lage et vellykket mesterskap som vi kan se tilbake på med gode minner.

Mesterskapet er åpnet!
Michael med Norges første nordiske gullmedalje på 17 år.
En fremtidig deltaker i Nordics?

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.