Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Ny entusiasme etter
oppløftende sesongstart

Verdenscupstevnet på Hamar viste at norsk skøytesport er på veg oppover igjen:
  • Øystein Grødum har etablert seg i den desiderte verdenstoppen.
  • Lasse Sætre fikk bekreftet at han er tilbake for fullt etter skader og sjukdom.
  • Rune Stordal og Even Wetten fikk se førtitallet på 1500 meter.
  • Håvard Bøkko har vi plutselig fått en juniorløper av ypperste klasse.
  • Annette Bjelkeviks pers på 1500 meter var også lovende – kanskje Edel Therese Høiseths norske rekord (1.59,97) snart er moden for fall?

Peter Mueller og Finn Aamodt har skapt en etterlengtet entusiasme og blest rundt skøytesporten etter noen magre år. Ikke minst har løperne har fått sjøltillit og tro på at det virkelig er mulig å bli best i verden igjen. Interessen i media er også større enn på lang tid. I tillegg bidrar åpningen av kunstisbanen i Arendal og to nye, større sponsorkontrakter til ytterligere å forsterke den positive trenden.

De to første norgescupstevnene, som også ble avviklet i Vikingskipet, underbygger optimismen. Det er notert hundrevis av personlige rekorder i sesongåpningen. La oss håpe at regionssatsingen bidrar til å løfte også de nestbeste og yngre løperne våre opp et høyere plan.

Vikingskipet viste seg igjen fra sin bedre side og befestet sin posisjon som verdens beste lavlandsarena. Flere løpere forbedret sine personlige rekorder satt blant annet i Calgary. Det vil være tragisk dersom hallen mister muligheten til å arrangere verdenscupstevner på grunn av elendig publikumsinteresse. Skøyteforbundet bør intensivere markedsføringen og ikke minst forsøke å vekke et større lokalt engasjement rundt arrangementene.

Lagtempo er en nyhet i verdenscupen. Øvelsen blir, merkelig nok, også OL-øvelse i Torino i 2006. Hittil er nyskapningen langt fra noen suksess. Konseptet virker uferdig, og når heller ikke tidtakingssystemet fungerer som det skal, får det hele et svært amatørmessig preg. Her har ISU mye å gripe tak i.

Fra Tromsø kommer det urovekkende signaler om at Tromsdalen kunstisbane trues av nedleggelse. Siden det heller ikke ser ut til å bli noe OL i Ishavsbyen, kan går det mot mørke tider for skøytesporten nordpå. I sør er mye spenning knyttet til hallprosjektet i Stavanger. Finansieringen er nær ved å gå «i boks»; vi håper bare på et snarlig, positivt vedtak i Sandnes kommune.

17-årige Haavard fra Hol er det største talentet norsk skøytesport har sett på svært mange år.

De norske jentene (Hedvig, Maren og Annette) jages fram av Peter Mueller under lagtempo-konkurransen.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.