Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Hordaland gjorde rent bord!

Av forståelige grunner var stemningen høy i hordalandsleiren etter lørdagens middag under ledermøtet på Gardermoen. Først ble Fana IL og Austevoll IK overrakt hver sin sjekk fra Norway Supporter Team, hvoretter Bergen SK mottok Stavangerpokalen.

Norway Supporter Teams president Petter Ellingsen kunne nok en gang bidra med kjærkomne tilskudd fra overskuddet fra sesongens reisekasse. Denne gangen falt valget på Fana for sterk sportslig innsats i de yngre klasser, og på Austevoll for arbeidet med å legge kunstis i en ballbinge.

Den såkalte «Stavangerpokalen» er delt ut hvert år siden 1991. Ut fra statuttene skal den gå til den klubb som har hatt størst økning i lisenstallet siste sesong. På vegne av seg selv og juryen kunne Arild Gjerde først gi hederlig omtale til følgende klubber: Aktiv SK, Bærum SK, Eidsvold TF og Sand IF. Deretter utløste han spenningen ved å utrope Bergen SK som årets vinner.

Bergensklubben har økt sitt lisenstall fra 21 til 37, og juryformannen trakk også fram det faktum at klubben er bare fire år gammel, og følgelig har økt fra 0 til 37 i samme korte tidsrom.

Gjerde presiserte at enmannsjuryens avgjørelse også denne gang var enstemmig. Han nevnte også den positive utviklingen i lisenstallene. I 1992 var det registrert 819 lisenser, mot 1222 i år. For kunstløps vedkommende innebærer det en økning på hele 70 prosent, mens hurtigløp har en økning på 30 prosent.

– Den er en myte at det står så dårlig til med norsk skøytesport. Vi må bli flinkere til å fortelle omverdenen hvor stor aktivitet vi egentlig har. Vi må kvele myten om at skøyter er en utdøende idrett. På grasrota jobbes det nå faktisk bedre enn noen gang, sa Gjerde.

Bergen SKs Roald Farestveit (t.v.) sammen med enmannsjuryens leder Arild Gjerde.

Hans Dankertsen mottok supportersjekken på vegne av Fana IL. T.h.: Petter Ellingsen.


LES MER:

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.