Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Skøyter i media

Skifolket har klart det igjen. Ny 5-års avtale med NRK. Forrige avtale ble betalt med 20 millioner av NRK. Det er tydelig at skifolket har sterke representanter i sportsredaksjonen i NRK. Slike fyrtårn har dessverre ikke skøytesporten hos noen TV-stasjoner. Dette bør det arbeides aktivt for å få gjort noe med.

Men før eventuelle ildsjeler dukker opp i NRKs sportsredaksjon, kan det øves aktivt press overfor skøytekanalen for å få sendt mest mulig skøyter kommende sesong. Samtlige world cup (få WC på skøyter i forhold til mylderet av stevner i ski-disiplinene) sendes direkte i NRK1 eller NRK2! EM,VM og OL sendes selvsagt også direkte! Videre kan det øves press på Eurosport for å få denne kanalen til å sende skøyter. Disse og flere tiltak er avgjørende for å øke verdien av idrettsprestasjonene i skøytesporten. I dag har Norges Skøyteforbund et unikt produkt å selge til mediene. Men da må forbundet ansette en skøyteinteressert person til å gjøre en jobb her. Slike personer finnes i Norge!

På sikt er skisporten en idrett på retur (mildere vintre og liten respons i folkerike områder i verden). Skøyter kan etter hvert drives over hele kloden. Den har potensiale i seg til å bli verdens vintersport nummer 1! Videre ser vi at sterke økonomier som Kina, Japan og Korea satser på skøytesporten fordi dette er den vinteridretten de har egne utøvere på seierspallene. Skøyter kan derfor bli en døråpner i handelssamarbeidet med disse landene.

Samtlige tv-reportasjer fra skøytelandslaget siste halvår har vært hos Finn Aamodts gamle arbeidsgiver TV2, ingen i NRK ! Bra med TV2-reportasjer, men noen gjør ikke en jobb overfor den kanalen som faktisk skal sende skøyter - NRK! Klondike-tiden for norsk skøytesport er her nå, men dette utnyttes altfor dårlig av forbundet.


(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.