Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Savalen gjenoppstår

Denne gledelige meldingen står i Skøytesport etter en artikkel i Hamar Arbeiderblad 02.02.06. Så bra! det er ingen andre baner i Norge som Geithus-løpere som Odd, Reidar Borgersen, Vidar Lutnæs, Odd Ø. Langegård, Kent Kolnes, Arnt Olaf Stillerud med mange flere har bedre minner fra. I stedet for å reise til Inzell støttet og brukte vi Savalen meget flittig og det har som resultatene viser gitt resultater.

Men denne gjenåpningen må ikke gå på bekostning av den nå så sparsomme istida i Vikingskipet. Jeg vet det er planer om å redusere istida i Vikingskipet til 100 dager neste sesong, og at det som i år ikke skal være is i skipet etter ca 1. februar. Når jeg ser at HOA-sjef Sundmoen skal jobbe sammen med Savalen om dette, så kan man jo tenke sitt. Å redusere istid i riksanlegget Vikingskipet er etter min mening ikke akseptabelt hvis man ønsker å være med i kampen for å være attraktive for ungdommen. Dessuten må kvaliteten på isen oftere opp på det nivået den er i skrivende stund.

Vi må la de kommende stjernene også ha noe å strekke seg mot, og da er det rekordløp under gode forhold i mars/april som er tingen. Da er det pr. nå bare gode inneforhold som kan garantere dette. Jeg husker også godt at de samme løpere som nevnt over hadde slike rekordforhold i Rådeløpet til Vidar Skaar ved påsketider i Vikingskipets oppstartperiode, og dette var en knallsuksess for disse løperne og inspirerte dem til videre skøytesatsning.

Klarer ikke riksanlegget Vikingskipet denne oppgaven, er det kanskje en tanke å flytte midlene til andre innendørsbaner som Bjugn? (Det er vel ca 60 millioner som står urørt på etterbruksfondet). Jeg er sikker på at entusiastene på Bjugn får til et fint anlegg til beste for hurtigløpere. Eller kanskje kommer Stavanger nå? Eller kanskje det kommer andre innendørsbaner? Det viktigste er at vi får et riksanlegg for hurtigløp som primært brukes til det som dette.

Det med å hause opp verdensrekorder utendørs tar for noen helt av, meg bekjent noteres kun én verdensrekord pr kjønn og distanse.
Lykke til Savalen – vi vil komme og gå på skøyter dersom anledningen byr seg, men innendørsanlegg som et topp Vikingskip på sitt beste representerer framtid. Skal vi rekruttere flere topp skøyteløpere må vi ha minst ett slikt anlegg også til disse.


(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.