Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Uttak allround-VM (II)

Jeg takker for svar fra Arild Gjerde. Han kjenner svarene på alle tre spørsmål, og den elegante konklusjonen blir selvsagt at VM-uttaket var riktig.

Iflg. www.dagsavisen.no er det for Peter Mueller ”likegyldig om en løper blir nummer åtte eller 12 i sammendraget så lenge løperen er i stand til å ta medaljer på enkelte distanser. Derfor har vi valgt å bruke Lasse Sætre og Øystein Grødum i allround-mesterskapene denne sesongen”. Det er denne holdningen jeg angriper i mitt første innlegg.

Og når det gjelder spørsmålet om hvem som hadde størst sjanse av de tre aktuelle så sto det vel nokså likt. Den lille sjansen som Borgersen med tre maks-løp hadde til å være blant de 12 beste etter tre løp utlikner vel et stykke på vei de sekundene han gjennomsnittlig har vært bak Grødum og Sætre på 5000 m.

Etter min mening har Arild Gjerde likevel et brukbart poeng. Den store skandalen denne sesongen var derfor utvilsomt EM-uttaket i januar. Den gang mente jeg at den åpenbare forfordelingen som skjedde overfor Borgersen måtte tale kraftig til hans fordel når VM-laget skulle uttas. Det standpunktet har jeg fortsatt.


(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.