Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Mer om engasjement

Reaksjonen på mitt innlegg om å tenke nytt og gå nye veier lot ikke vente lenge på seg, noe som tyder på engasjement om ikke annet. Jeg skal ikke påberope meg å være fremsynt, men trangsynt er jeg ikke. I god tradisjon er Norge i mot alle fremskritt; klappskøyter, bokløwstil, glassfiberski, fristil- og sprintløp på ski, ja, fri og bevare meg vel for fremskrittene. La oss overlate fremtidstenkningen til våre konkurrerende vinternasjoner, trekke nissehua ende bedre nedover ørene og si som kjerringa mot strømmen: klippe, klippe.

Jeg gir min honnør til Oslo og OL2018-prosjektet som tør å tenke nytt; et ungt og urbant OL arrangement er det som skal sørge for at den olympiske ild igjen skal brenne i Oslo, et kult arrangement. De har forstått at fremtiden ligger hos den oppvoksende generasjon. Måten å trekke til seg nye generasjoner av skøyteløpere på er å skape det til en kul idrett igjen. Om det er gjennom 100m sprint og lagtempo skal jeg ikke påstå, men at det er gjennom nytenkning er jeg overbevist om.

Under mottoet ”Oslo, Skøytesportens vugge – trenger hall nå”, fremtidseposet ”Visjon Valle”, Oslo In-line Grand Prix og anleggsplaner sammen med Vålerenga Fotball skal skøytesporten gjenreises og nye skøytegenerasjoner skapes i Oslo-regionen. En generasjon av så vel etnisk norsk ungdom som en stor andel av ungdom med innvandrerbakgrunn. Dette blir garantert fiasko dersom trangsynet skal få råde, nytenkning knebles og engasjement møtes med mistro og negativisme.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.