Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

EM-uttaket

Jeg støtter Ivar, Arne, Thorleiv og alle de andre som mener at uttaket til EM er langt fra rettferdig. Her lukter det taktikk og frykt fra landslagsledelsen sin side for at enkelte løpere ikke skal få nok matching frem mot OL. Derfor ofres Odd Borgersen på medaljenes alter.

Jeg ønsker å vinkle saken enda litt mer ved å sette fokus på at mye av æren for fremgangen i norsk skøytesport skyldes at man endelig så ut til å ha fått samlet skøytenorge til ”ett rike”. Det skulle være slutt på de små sektene som alle prediket sannheten om riktig trening og teknikk og som virket ekskluderende på alt og alle utenfor sin egen sfære. Duoen Mueller og Aamodt sørget jo for det. Men nå ser jeg atter hvordan enkeltmiljøene, her representert ved landslaget, mer og mer lukker seg inne og beskytter sine interesser på bekostning av andre ”regionale” treningsmiljø. Det virker som frykten for å mislykkes etter å ha gått ut med svært høy ”sigarføring” i forkant av OL fort kan virke som en rambukk mot den positive bølge av fremgang og ”go” som man har hatt de siste to-tre år.

Vær påpasselig! Dette uttaket kan lett føre til mye mer brudulje på sikt enn man tror. Ved å opptre unfair bygges atter de murer opp som man nettopp rev ned. Gjør om dette vedtaket og ta til fornuften. Er man kvalifisert for et allround mesterskap, så er man det! Enkeltdistanser derimot er noe helt annet...

Jeg ønsker Geithus IL lykke til med EM-arrangementet og NSF lykke til med snuoperasjonen.


(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.