Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Uttak og landslag

Det er forunderlig å følge med på det som skjer rundt landslaget og uttak til World Cup.

Sett fra sidelinjen trer det mer og mer tydelig frem et bilde av et landslag som en egen ”stat i staten”. Det er egentlig bare å se på den totale arroganse mht for eksempel landslagets deltakelse i Norges Cup. Det virker som om laget styres av personer som ikke er i stand til å ivareta den rollen de skal ha som ansvarlige for skøyte-Norges beste utøvere. At de løperne man har i ”stallen” ikke greier å levere de forventede resultater, fører tydeligvis med seg at man ikke tør slippe til andre utøvere. Har man noe å skjule? I så fall hva? Hva foregår egentlig bak den hermetisk lukkede landslagsdøra? Det er vel ikke slik at landslagsledelsen styrer ut fra usportslige kriterier, som for eksempel ”trynefaktor”? Dersom man ikke er profesjonell nok til å kunne skille egne antipatier eller sympatier fra de kriterier som skal ligge til grunn for uttak til representasjonsoppgaver under landslagets vinger, da bør man finne på noe annet å gjøre.

Odd Borgersen og Mari Hemmer i 2005/06, Rune Stordal og Mari Hemmer i 2006/07, hvem blir neste offer for landslagsledelsens usportslige oppførsel?

Kanskje det er på sin plass å minne dere som har vært så heldige å få lov til å forvalte VÅRT landslag på at dere kun har en forvaltningsoppgave på vegne av alle oss som lever med denne idretten hver dag.

Kanskje også på tide at dere står frem som representanter for fair play – det har det skortet mye på hittil.


(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.