Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Kollaps?

Hva skjer i norsk skøytesport for tiden? Det er selvfølgelig for tidlig å oppsummere årets sesong. Mesteparten gjenstår. Likevel, det virker som nivået på landslagsløperne blir dårligere og dårligere. Verdenscup-stevnene hittil viser bare én tendens, nordmennene og -kvinnene sakker akterut. Ervik sprekker på 10.000-meteren. Grødums pallplassering i Moskva ville ikke holdt til plass blant de seks beste om amerikanere og nederlendere hadde vært med. Håvard Bøkko går uten sprut og guts. I forhold til nivået internasjonalt er han dårligere enn på flere år. Hva skjer med Maren Haugli? Hun blir lenger og lenger etter de beste. Sprinterne våre henger ikke med.
 
Hadde formsvikten gjaldt et par løpere, var det ingen grunn til uro. Det virker imidlertid som om formsvikten har rammet hele laget slik den gjorde under OL i februar. Vi genuint skøyteinteresserte er bekymret og tror nesten ikke det vi ser.
 
Jeg ber derfor om at SKØYTESPORT tar opp problematikken slik at vi som elsker skøyter fra publikums ståsted blir klokere. Vi etterlyser forklaringer på hvorfor våre løpere ikke synes å komme videre, tvert blir dårligere og dårligere. Det er for enkelt å si "Spark treneren".
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.