Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Svar til Henriksbø

Jeg legger inn dette svaret for å ytre mitt synspunkt, og jeg sier ikke at noe av det du sier er feil. Alle har sine meninger, og det er det som er så flott.

Sablikova gjør mye bra. Men nå skal man huske på at Sablikova er Sablikova, og ingen andre er som hun. Alle har sine individuelle måter å gå på. Se på Sven Kramer, han er vel kanskje en av de som avslutter svingen fortest. For Sablikova funker det å gå lange svinger, mens Kramer trenger mer avspenning og "hvile" på langsidene. Og jeg tror ikke Sablikova tjener ett sek per runde, jeg tror ikke hun tjener noe fart på det i det hele tatt, men hun finner en flyt som passer for henne. Og når man er oppe på et så høyt nivå som disse løperne som blir omtalt her, er det en viktig faktor. De gjør så mye bra at et svingskjær til og fra er veldig individuelt på flyt og følelse hos den enkelte løper. Bøkko hadde kanskje blitt mer sliten av det, enn det hadde hjulpet ham.

De fleste prøver ting på trening, og gjør det de har trent på i løp. Mange har sikkert prøvd å gå svinger på denne måten, uten å få det til å fungere for dem, fordi det blir unaturlig. Det er bare Sablikova i verden som gjør det, men det er ikke bare Sablikova som går fort. Og hun går fort på de lange fordi det er det hun har anlegg for, hun er jo mer eller mindre svak på "de to korte".

Hva angår Ove Eriksen og hans kommentering, så er han storfan av Shani Davis’ måte å gå svinger på. Personlig mener jeg det er han de fleste burde "herme" etter hvis man i noen grad skal det, når det gjelder svingteknikk. Han har ikke vært så skarp i år, men er ikke mange som kan vinne 1000m i WC og være på pallen på 500, og likevel vinne VM allround som han gjorde i fjor.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.