Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Sluttkommentar til Hansen

Det jeg i all enkelthet har prøvd å bidra med er noen synspunkter sett utenfra. Jeg aksepterer at mye har vært forsøkt - men jeg prøver å gi uttrykk for hva som JEG har registrert ved å følge med på VM-arrangementene. Når det gjelder selve løpsform og avvikling på disse stevnene har i alle fall ikke jeg (som en vanlig TV-seer) sett noen større endringer med unntak av enkeltdistanser og personlig utstyr samt flytting inn under tak.

Jeg er ikke uenig i Hansens mening om enkeltdistanser. Hadde han lest forslaget mitt med noe større grad av åpenhet ville han ha registrert at dette ville bidra til å bringe allround tilbake til rampelyset.

For øvrig skal Hansen ha takk for et seriøst og kunnskapsrikt innlegg.

En oppklaring til slutt: Når jeg nevnte at startintervallene på jaktstarten skulle basere seg på sammenlagtstilling etter 5000 var det fordi jeg antok at det rent tidsmessig ville vært best å ha 5000 m på dag 2. Dette var muligens et lite gjennomtenkt forslag. Det bør også kunne avvikles flere enn ett 10.000m løp, gjerne 2 hvor de på plassene 9-16 starter først. Ellers vil forslaget kreve en del arbeid med regelverk og rutiner. Her kan man sikkert hente noe erfaring fra kortbane.

Til dere skøytefolk med lange jern: Husk at dere skal selge et produkt - et produkt som fjernsynsmessig skal konkurrere med et titals sammenfallende sportsstevner og enda flere kanaler - da er det ikke nok å tenke på sportens egenart - da må det satses på flere områder parallelt. En annen utfordring er rekruttering. Mildt klima og helårs fotball m/ kunstgress har medført at antallet isflater har blitt sterkt redusert - i alle fall her i Oslo-området. Forbundet bør derfor prioritere skøytehall i Oslo foran det meste. Likeledes må lengdeløpsskøyter bli mer tilgjengelig. Her kan nettet muligens brukes mer aktivt.

Det nye Bislett står uvirksom i vinterhalvåret. Hva med å legge mobilt isanlegg oppå dagens dekke? Uansett har Oslo kommune nå endelig finansiert full isflate på Frogner stadion. Dette bør gi OSK gode vekstmuligheter i tiden som kommer.


 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.