Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Konkrete forslag

Jeg er blitt kritisert for å ikke å være konkret i mine innlegg og Morten Henriksen spiller ballen til oss i bl.a. Aktiv Skøyteklubb. Vi skal ta ballen og vi er ikke bare i startgropen, men i gang. Aktiv Skøyteklubb har en rekke skøytepersonligheter med lang og bred erfaring og kunnskap, jeg har kun gleden av å kjenne disse personlighetene og vil aldri drømme om å plassere meg selv på samme høye nivå. Klubben benytter og lytter til kulturbærere og premissgivere som Kuppern, Tor Berg, Frank Sverre Furuset, Sven-Åge Svensson, Finn Bøhler, Otto Dalberg, Kjell Rune Kristiansen osv. osv. Når vi legger våre planer og setter våre mål vil vi alltid bringe med oss all denne realkunnskapen og koble den sammen med alle de som tilfører oss kunnskap og motivasjon utenfra som Morten Henriksen, Frode Eidsmo, Espen Riktor og alle de andre vi møter på vår vei rundt om i skøyteverdenen. Noe misforstått har man blitt tatt til inntekt for at det gamle skal kastes på båten og kun det nye skal forherliges. Nei, vi ønsker oss fremdeles spenningen fra et intens allround-mesterskap, vi ønsker oss gjerne Bislett-stemningen tilbake, men vi må også være åpne for å finne nye veier for å rekruttere nye generasjoner til skøytesporten.

Hva gjør vi og hvilke konkrete planer har vi i Aktiv Skøyteklubb?

For å ikke trekke dette for langt vil jeg nevne noen essensielle elementer:

1) Ny mesterskapsarena i Oslo. Konkrete planer for hall på Valle Hovin foreligger (to tegnede utkast). Tett kontakt med Vålerenga Fotball er opprettet for å se på sameksistens muligheter på Valle Hovin. Hvorfor: Vi trenger å gjenskape skøytemetropolen Oslo. I denne sammenheng vil det være viktig med en ny storstue i Oslo og det skal vi få til. Vi ser også frem til å kunne ønske alle Bislett elskere velkommen og engasjer dere gjerne i å få hallprosjektet fremskyndet. I skrivende stund er anslaget 2011. Vi har også utarbeidet "Visjon Valle" som er tanker om hva et slikt skøytesenter skal inneholde. Dette er et levende dokument som vi bruker flittig mot politikere og andre som sitter sentralt i beslutningsprosessene.

2) Generelt rekrutteringsarbeid. Vi har suksess med vår skøyteskole, og i år teller vi over 25 rekrutter/yngre som kommer med bakgrunn fra skøyteskolen. Dette er og vil fortsatt være vår viktigste rekrutteringsaktivitet.

3) Skoleprosjektet. I 2006 hadde vi over 1200 skolelever inne til et tre timers opplegg hvor vi først gir elevene et historisk tilbakeblikk fra skøytebyen Oslo og avslutter med enkle skøyteøvelser og en 400m med skøyteknapputdeling. Her tar Aktiv Skøyteklubb alle kostnadene fra transport til/fra Valle Hovin, inngang og skøyteknapp samt godtgjørelse til instruktører. Det samme opplegget er også i drift i Båstad og Asker samt at Gol vurderer å starte opp. Dette koster mye for klubben slik at vi i år vil konsentrer oss om å tilby et opplegg for enkelte skoler som ønsker å benytte en aktivitetsdag på Valle. Fra neste år vil vi jobbe sammen med Asker om å benytte studenter fra Nederland i dette arbeidet.

4) ASK Mila. Mosjonsløp med over 50 stk. på fellesstart. En over 20 år gammel tradisjon med til dels meget spennende dueller.

5) Skøyteskole for voksne.

6) Nordisk Inline Cup. Inline på Rådhusplassen første weekend i juli. Forventet antall startende over 100.

7) Skøyteskole inline. Vi starter opp inline skole for barn med instruktører fra Spania og Italia.

8) Skøytegalla. Vi planlegger et skøytegalla som en årlig tradisjon fra 2008. Blir Oslo også norsk søkerby til OL2018 (noe den bør bli) så vil dette også knyttes opp mot en ekstraordinær fokus mot 2018. Her vil vi legge inn u-norske øvelser, kunstløpinnslag, maraton og kulturelle innslag. Kom gjerne med ideer. Vi er mottakelige.

9) ASK Cup og Knut Johannesens pokalløp skal leve videre. Om vi også legger inn nye løpselementer i ASK Cup allerede neste år vites ikke i skrivende stund, men det kommer, Morten.


(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.