Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Kommende sesong – hva da?

Om terminlisten er for tynn eller ei, slik Teigen hevder, skal jeg la ligge, men det er en rekke spørsmål å stille seg i forkant av en ny sesong. Er det slik at man vil fortsette de i overkant strenge uttakskriteriene for W-cup og mesterskap fra i fjor (les: EM og muligens også VM for juniorer)? Vil man også fortsette med den åpenbare inkonsekvensen i uttak for w-cup? Her er det nok å nevne Erfurt-uttaket med juniorer på laget, som åpenbart var dårligere kvalifisert enn seniorer. Vil NSF dekke seg bak en kostbar reise/opphold-forklaring og dermed drive en ekstremt streng uttakspolitikk i forhold til woldcupåpningen over ”dammen” i november?

Det har latt meg fortelle at de utgiftene NSF har i forbindelse med w-cup er reiseutgiftene. Selv oppholdet betaler arrangøren!(?) Riktig eller ei, vi MÅ sende en fyldig tropp over til indianerkontinentet i november! Dette VIL anspore de som ligger i vannskorpen til å ta det siste steget mot verdenstoppen, glatt is og ditto høyde vil være en skikkelig ”boost” for å strekke seg enda lenger! Men, vil løperne kunne tro på det? Kan de saklig sett føle seg trygge på en forutsigbar uttakspolitikk og en normal raushet fra forbundets side? Eller, ser man for seg skremmebildet av en landslagstrener som sløver på en benk mens Norges nest beste løper på spinnesiden kjemper i et VM?

Ja, mange spørsmål er det, og det bør faktisk besvares i et intensjonsnotat fra forbundets side. Jeg registrerer med glede at man gjorde noe på Tinget i juni: Man presiserte at FORBUNDSGRUPPEN er de forhåndsuttatte løperne som trener under forbundstrenerens ledelse, mens LANDSLAGET pr definisjon er de løperne som representerer Norge i internasjonale stevner. Det er gledelig! Men, vi må ha det mer konkret enn som så, nå når sesongen nærmer seg! Løperne utenfor forbundsgruppen har krav på å få vite spillereglene – enkelt og greit!

Så, NSF – kom på banen og gi oss noen svar nå! Takk!
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.