Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Kommentar til Gjerde, Nygård og Sunde

Arild Gjerde og Gunnar Nygård representerer begge NSF ved å være hhv. ansvarlig redaktør og webredaktør for Skøytesport. Deres forsvar av Peter Muellers uakseptable oppførsel i Salt Lake City er helt på grensen av hva redaktører bør bedrive.

Jeg er selvsagt fullstendig enig med Gjerde i at man ikke skal svelge medias tabloidisering av virkeligheten rått. Men vi snakker ikke lenger om tabloidisering og forvrengning av virkeligheten når treneren for det norske landslaget for åpent kamera i beste sendetid og helt uredigert sier om Mari Hemmer at ”han ikke jobber med denne jenta” midt under et verdensmesterskap hun faktisk kvalifisert for og deltar i! Mueller plukker altså ut EN løper fra et lag(?) med 8-10 løpere som han sier rett ut til norsk TV at han ikke gidder å bry seg om. Dette er det vi på godt norsk kaller mobbing. Intet mindre.

Nygård er ikke stort bedre med sin ”faktaopplysning” om at ”Det er kun lov til å ha to sekundanter pr. løper på vekslingssiden”. Ingen bestrider dette. Men hvorfor står da ikke Mueller – landslagstreneren – der istedenfor Skuterud når Hemmer – som faktisk representerer Norge i et VM - går? Hadde Mueller vist litt ydmykhet og ønsket å bidra til styrke norsk kvinnelig skøytesport, hadde HAN stått på isen og tatt ansvar. Jeg tror intet hadde gledet skøyte-Norge mer i den rådende situasjonen. Men når det først ble slik at Mueller måtte være på tribunen; hvorfor ville han i det minste ikke en gang SE på løpet til Norges nest beste kvinnelige løper for å finne ut hva han eventuelt kan bidra til å rette på for å gjøre henne bedre? Fordi det allikevel er så flust med kvinnelige skøyteløpere på toppnivå i Norge?

Til slutt noen kommentarer vedrørende Sven Kaare Sundes pussige resonnering rundt laguttak. Sunde sier både at ” …Hemmer burde kanskje vært tatt ut, men Norge har da flust av løpere på herresiden som fint kunne ha hevdet seg mer enn det hun har klart så langt. …” og ” … vi har Olav Slinning i vår klubb som også representerer Mjøsteam. Han kunne fint ha hevdet seg bedre enn det Mari Hemmer faktisk gjorde, men vi går ikke til VG, Dagbladet eller NRK og klager på landslagstreneren av den grunn!...”
 
Sunde burde vite at nivået på norsk skøytesport på herresiden er betydelig høyere enn på kvinnesiden (selv om kveldens opptreden på 10000 m av et par av Muellers disipler kanskje kan trekke denne påstanden i tvil). Rent faktisk betyr dette at det ikke er anledning til å sende Slinning & co til internasjonale mesterskap og verdenscup p.g.a. kvoter. Men mye viktigere: Når det generelle nivået på kvinnesiden i Norge er så vidt svakt i en internasjonal sammenheng, er det desto viktigere å ta vare på de få løperne som har potensial til å hevde seg internasjonalt, særlig når de fortsatt er relativt unge og viser helt åpenbar framgang fra forrige sesong. Her bommer Sunde totalt.

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.