Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Isperioder i Vikingskipet

Forslag til ledermøte 2008 den 30.-31. mai - "Isperioder Vikingskipet". Oppland Skøytekrets fremmer herved en revurdering av den foreslåtte isperiode i Vikingskipet.

Bakgrunnen for forslaget bygger på et enstemmig vedtak fattet på kretsens ting 20. april 2008 på Jevnaker, samt den debatt som har fremkommet i Skøytesport den siste tiden.

Vi i Oppland Skøytekrets mener det ikke er hensyntatt den økende intresse for å ha en lengre isperiode, da spesielt i høstmånedene. Her har blant annet Eirik Bøkko tatt for seg uke 40 som et element. "Høstferien for de fleste skoler i Norge". Det ville være paradoksalt ikke å ha is i Vikingskipet, når de unge og lovende talenter har denne unike mulighet til å kunne legge en is-samling på Hamar nettopp den uken.

Vi ser også at det er et opphold i isperioden fra den 19. oktober til 29. oktober, av hvilken årsak er for oss en stor gåte. Vikingskipet skulle være norsk skøytesport sin viktigste arena for å kunne ha en kontinuitet i istreningen til vi har andre arenaer islagt. Erfaringsmessig vet vi at de øvrige kunstfrosne banene ikke blir islagt før i november måned

Oppland Skøytekrets foreslår derfor følgende istider i Vikingskipet.

Periode 1: 25.07. - 10.08.
Periode 2: 20.09. - 16.11.
Periode 3: 27.12. - 08.02

Med vårt forslag vil isperioden bli forlenget fra 89 dager til 119 dager, hvilket vil bety at våre løpere kan ha en lengre periode på høsten med stabile forhold. Det som har blitt et argument for en kortere periode, er å kunne skape bedre forhold i Vikingskipet for vårt landslag. Det holder ikke. Skøytesporten trenger is i de viktige høstmånedene for at vi skal kunne hevde oss i toppen og sikre at rekrutteringen til skøytesporten ikke daler ennå mer.

Vi i Oppland Skøytekrets håper derfor at styret i Norges Skøyteforbund kan, og vil ta dette inn over seg og få endret tidene i Vikingskipet. For både skøytesporten og Vikingskipet vil dette være en "win-win" situasjon. Vi forlanger litt mer tid på isen, men ikke mer en det som ligger i nasjonalanleggsavtalen.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.