Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Unge talenter

I forbindelse med diskusjonen om ”hobbyløpernes” plass i norsk skøytesport, har jeg veldig lyst til å beskrive en opplevelse jeg hadde på Valle Hovin torsdag 20.11.
 
I garderoben kommer det inn en unggutt. Jeg kjenner ham igjen med en gang. Han er en av de som jeg ofte treffer i Vikingskipet, som jeg tok tiden på i ASK-Cupen i helga, og som alltid hilser og er blid. Vi startet raskt en hyggelig prat, og underveis i denne spør jeg ham om hvor lang tid han bruker fra Eidsvoll til Valle. Han svarte at det vanligvis tok en 40-45 min. med bil, men i dag hadde han tatt tog, sammen med to andre. Først tog til Oslo S, deretter T-bane til Helsfyr. Det tar nok litt lenger tid enn 40 min. Men, for ham var det helt greit, han fikk jo gå på skøyter! Det var viktigst. Og dette gjør de flere ganger i uka.
 
Løperen jeg her snakker om er kanskje ikke moden for et landslag i morgen, men han liker tydeligvis å gå på skøyter og ferdes i miljøet! For undertegnede er utøvere som ham, minst like viktige å ta vare på som de for eksempel Jarle Pedersen snakker varmt for i sine innlegg. Jeg tror ikke jeg tar for mye feil, når jeg hevder at et av norsk skøytesport sine hovedproblem ikke er mangelen på unge talenter som ”satser”, men heller det motsatte. Vi er altfor ekskluderende overfor de som ikke har som mål å bli landslagsløpere i morgen, eller dagen deretter, men som liker å gå på skøyter og forbedre sine egne prestasjoner nå og da! Dette mener jeg gjelder uansett alder! Bredde, mangfold og inkludering er det vi må få på plass som et fundament for å drive denne sporten videre! Da kan vi ikke ensidig dømme utøvernes verdi ut fra oppnådde tider eller nivå, men i like stor grad ut fra deres totale, sosiale bidrag.

God tur tilbake til Eidsvoll, kompis – og velkommen tilbake. Håper dog at kommunen snart får lagt is på Myhrer så dere slipper alle timene på reisefot!
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.