Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

En forsering av uvurderlig verdi

En uke er gått etter et fantastisk VM på Hamar. Et VM med de ingrediensene vi husker fra år tilbake, et mesterskap som vekker entusiasme og den latente interessen for skøyter, den mest norske av alle nasjonalidretter. Glemt er mange år med laber norsk innsats, glemt er mange av utfordringene som er blitt diskutert de siste årene. Søndag i Vikingskipet ble elektrisk, først en fantastisk 1.500m, så Håvards rykk på 10.000m, det er klart dette er mat for et sultent skøytepublikum. Så enkelt er det – en forsering – en runde på 28 tallet på 10.000m er hele forskjellen. Dette øker også markedsverdien og la oss håpe det også gir uttelling økonomisk.

Hverdagen innhenter oss så alt for fort. En fantastisk helg på Hamar fjerner ikke utfordringene, men den gir næring til å stå på. Stor takk til Håvard, Maren og Sverre!

Vi må utnytte denne positive energien til handling. Grunnleggeren av datagiganten IBM, Thomas J. Watson, innførte på 1920 tallet sitt berømte slogan: Think. Vi må også tenke og handle, spesielt i gledesrusen etter helgens opplevelse. Vi har kommet styrket ut av helgen og la oss utnytte dette positivt. Folk elsker skøyter, politikere er også et gjennomsnitt av folket og det finnes mange politikere som elsker skøyter. Utnytt dette og valget til høsten til å få politiske løfter om skøyteanlegg. Vi trenger flere permanente isflater, den første betingelsen for å kunne utvikle oss videre.

Skøytesporten er overhode ikke død, men den trenger mer næring for å vokse videre. Vi må slutte å stå med lua i hånda, stå frem og still krav til lokale myndigheter. Forlang seriøs behandling, legg frem sannsynligheter for breddeaktivitet på skøyter ved etablering av anlegg. Der er deg kjære skøyteentusiast som kan gjøre noe med det, når du peker på andre peker tre fingre på deg selv. Lær av fotballens offensive anleggsstrategi – det er like selvfølgelig at hver kommune skal ha minst en isflate som x antall fotballbaner. Vær til stede, bruk energien der den har noe effekt. Vi bruker alt for mye krefter på å tenke negativt og kritisere hverandre. Bruk heller mer tid på å fremheve alle de positive sidene ved idretten vår, det er det politikere liker å høre, det er det som får politikere til å lytte og handle. Vis til aktivitet og engasjement og slutt å skape et inntrykk av en døende idrett, ingen er interessert i å støtte opp rundt noe som er dødsdømt. Vi er store, vi er sterke, vi har vilje og vi skal sammen løfte sporten tilbake på den hyllen den hører hjemme – den øverste.

Personlig skal jeg jobbe det jeg makter med ASKs fanesak – en ny storstue for skøytesporten på Valle Hovin med åpningstider på +300 dager i året med +10 grader i hallen. Grunnlaget for suksess i de Olympiske leker i 2014 skal legges i verdens flotteste skøytehall på Valle Hovin – med eller uten Mueller – couldn’t care less. Think – tenk stort – tenk positivt.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.