Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Tanker etter VM

Etter å ha fått være med på to fantastiske dager i Vikingskipet, og med Håvard i støtet og mer enn respektabel innsats av Sverre og Maren, skal man ikke være for kritisk. Jeg må likevel spørre hvor riktig det var å ta ut Øystein som 3. mann på herrelaget. Øystein er en fin fyr, en sliter som jeg unner alt godt. Men med enda en sesong der han riktig nok med et nødskrik under EM berget VM-plassen, likevel sliter med å finne tilbake til det han var god på, lurer jeg på hvor fornuftig det var å gi ham plassen på bekostning av en av de yngre. Henrik har ikke prestert denne sesongen, med unntak av en meget bra 5000-meter helga før VM, så det spørs om han ville være riktig mann. Skulle gjerne sett helheten av ham for øyeblikket, formen på både korte og lange distanser.
 
Men vi har da unggutter. Lars Kvaalen gjorde det meget hederlig i EM inntil han rotet i en veksling på 1500-meteren. Ville det vært så galt å gi ham en ny sjanse i VM? Han ville med sin hurtighet hatt langt bedre mulighet enn Øystein til å kvalifisere seg til 10.000, basert på stilling etter tre løp. Og vi har sannelig et par unge til som både er hurtige og går anstendige 5.000-metre.
 
Mitt poeng er at Norge med så få topper og så liten bredde, burde våge å gi de unge større tillit, framfor å safe med en veteran på hell og uten suksess, slik det ble gjort i VM.
 
For øvrig mener jeg at det i Norge må trenes mer på korte baner. Det ryktes at nøkkelen til suksessen i Tsjekkia er at der går de mye på 280-metersbaner. Kan det være en av forklaringene på den eksepsjonelt gode svingteknikken til Martina Sablikova og de unge som kommer etter henne?

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.