Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Norsk sprint på sotteseng

Det står dårlig til i norsk sprint. Takket være knall og fall hos bedre løpere klarte våre to herreløpere så vidt å komme seg med blant de 20 beste i helgens sprint VM. Norges beste sprinter er en allrounder, og det i en tid da de beste sprinterne internasjonalt er over sekundet bedre enn de raskeste allrounderne på 500. Det så lovende ut i sprint for et par sesonger siden, men nå er optimismen erstattet av frafall og stagnasjon. Koss har foreslått et sprintslandslag med egen trener, men det ble avvist med forakt og trusler om å slutte fra nåværende landslagstrener. Siden har det vært forbausende stille om saken, også på Skøytesports debattsider.

Koss har rett. Det haster med å gjøre noe drastisk for å få norsk sprint tilbake på sporet, selv om nå er for sent med tanke på kommende OL. Med et eget og godt sprintopplegg som innbefatter oppbyggelige treningsopphold på raske baner i utlandet, burde det være mulig for Norge å komme tilbake internasjonalt i sprint og få frem løpere som kan løfte arven etter legender som Grunde Njøs, Roger Strøm og Ådne Søndrål.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.