Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Sagaen om den dedikerte skøyte-pub

De av oss som dessverre bare besøker Hamar i sammenheng med internasjonale skøytemesterskap, er avhengig av lokale informanter for å holde oss oppdatert på byens utvikling, og i den senere tid har vi fått urovekkende meldinger om «Siste Indre» på Hamar, Norges eneste dedikerte skøyte-pub.

Først fikk vi høre at den perfekte beliggenhet i Torggata ble byttet ut med et lampebutikklokale i Strandgata. For all del, toalettforholdene i Torggata var ikke gode nok når de 11 musikerne og stemningskaperne i Kleintje Pils stakk innom på en lørdagskveld, men noen ekstra toalett burde vel vært mulig å få på plass i det opprinnelige lokalet. Et lokale som oste av skøytehistorie med sine skøyteløper-autografer og bilder av isens helter.

Når nå flyttingen var gjennomført, hadde ikke driftsselskapet søkt om å bruke den nye adressen til forsamlingslokale. Det er selvfølgelig forskjell på mennesker og lamper, men det kan umulig være noe stort problem å få lokalet godkjent til skøyte-pub, dersom det er reell vilje.
 
Dette bør være en smal sak å ordne for Hamar kommune (som bør være interessert i å beholde sin posisjon som skøytehovedstad) og de som er interessert i å ta ansvar for en skøyterelatert drift av «Siste Indre». NSF bør av helt åpenbare grunner også ta tak i dette.

La meg foreslå at NSF legger fra seg eventuelle etiske sperrer mot det som noen vil omtale som en sammenblanding av idrett og alkohol. Gi tillatelse til et skøyterelatert sesong-øl som kan selges på «Siste Indre» og i eventuelle øl-telt på utsiden av Vikingskipet i sammenheng med skøytemesterskap. Så og så mange prosent av utsalgsprisen på dette sesong-øl kan settes inn på et fond til skøyteidrettens fremme.
Man kan se problemer og la seg stoppe, eller man kan se løsninger.

Jeg tror jeg har mange skøytevenner med meg når jeg sier at vi i alle fall forventer at «Siste Indre» er i full drift som dedikert skøyte-pub når vi ankommer Hamar til VM 2013.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.