Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Gratulerer, Stavanger!

I helgen tok jeg og fruen en avstikker til sørvestlandet for en velfortjent liten idrettsferie. Etter å ha innlosjert oss på gode gamle Alstor på Mosvangen, jogget vi bort for å ta den nye skøytehallen både i øyesyn og i bruk. Og for en hall!

Jeg har selv hatt den noe tvilsomme fornøyelse av å gå runder på gamle Sørmarka kunstis i kuling og regn. Fredagens vær var heller ikke det aller beste, men hva gjør vel det når man kan tre inn i flotte, moderne lokaler, vandre ubesværet gjennom en lys og fin gang og opp på indre bane, ta på seg skøytene og bare legge i vei rundt ovalen.

Langs oppløpssiden ser man ut på den ene siden av hallen. Ut av første sving dukker det opp et stort panoramavindu, ti meter høyt, som skiller det flotte klatreanlegget fra skøytebanen. På innern i svingen ligger seks curlingbaner nypebblede og klare. Midt på vekslingssiden passeres en hockeybane med to lag i full gang før man legger over i siste indre og nyter panoramavinduet som dekker hele svingen inn mot oppløpssiden der man innenfor hurtigløpsbanen finner en flott tumleplass for de i den lave, ensifrede aldersklasse samt likesinnede.

Et flott anlegg med en stor og fin skøytebane, minst 400 m rundt skal man dømme ut fra rundetiden. Inntrykket av anlegget tapte seg ikke når hockeyspillerne måtte vike plassen for Stavanger Kunstløpsklubb.

Gratulerer Stavanger, og gratulerer Rogaland Skøytekrets med en av verdens aller fineste skøytehaller!
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.