Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Bøkko har historien på sin side

Selv om Håvard Bøkko og skøyteinteresserte nordmenn var særdeles skuffet etter helgens EM, hvor holingen bare ble 5. mann i sammendraget, kan vi trøste med at historien viser at en dårlig generalprøve i EM ikke nødvendigvis betyr et dårlig VM.

Johann Olav Koss ble verdensmester i 1990 etter å ha kommet på 4. plass i EM. Det samme skjedde med Knut "Kupper'n" Johannesen i 1964. Oleg Gontsjarenko fra Sovjet ble som Bøkko nr. 5 i EM 1956, før han vant tidenes jevneste VM samme år. Ingen nordmenn glømmer vel Jonny Nilsson fra 1963, da han gikk fra 7. plass i EM, til verdensrekordform i VM.

Lassi Parkinen fra Finland gikk i 1947 fra 8. plass i EM til VM-tittel. Det samme klarte italienske Roberto Sighel i 1992, og han var nesten 3,3 tidspoeng bak europamesteren.
Rekorden etter 2. verdenskrig, har Rolf Falk-Larssen, som ble verdensmester på Bislett i 1983, etter en særdeles skuffende 11. plass i EM.

Så Håvard Bøkko har ingen grunn til å føle seg slått på forhånd. Dette kan gå veldig bra.
  

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.