Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Fellesstart i NM

Som gammel skøyteentusiast har jeg fulgt debatten om vedtaket om fellesstart på 10.000 i NM med stor interesse. Har ventet med å sende inn innlegg selv, fordi jeg vil være så saklig som mulig. Hadde jeg skrevet dette den dagen vedtaket kom, er jeg redd jeg ville brukt en del ”ikke passende” uttrykk.


Fellesstart i et sammenlagtmesterskap hvor differansen mellom første og fjerdemann før 10.000m kan være alt fra noen få sekunder til minuttet er i utgangspunktet helt håpløst.
Poenget med fellesstart er vel at første mann i mål vinner. De som ikke har peiling på skøyter vil bli enda mer forvirret, og de som er interessert gidder sannsynligvis ikke se på det sirkuset.

 

Hvis det er NRK som har kommet med forslaget (har mistanke om at de er sterkt involvert her) så får de heller prøve å lage spenning ut av mesterskapene istedenfor å sutre over hvor kjedelig det er. Hvis man er oppegående på differanser, hvor mye må løper A slå B med for å gå forbi i sammendraget, og hva med de som kommer senere. Hva må de gå på osv.

 

Her er det masse å ta av. Skøyteløp (sammenlagtmesterskap) er masse tall. Så spenningen er det ikke noe i veien med, det er måten det blir levert på det er noe galt med.

 

Vær så snill, ikke ødelegg en fin sport fordi det er noen som vil ha dramatikk, gjerne fall, å fylle sendingene med.

 

Det gror i norsk skøytesport, mange gode juniorer. Fokuser heller på disse og mulighetene framover istedenfor å ødelegge sporten for de som er interessert for å muligens kapre noen nye som egentlig ikke er interessert i skøytesport.
  

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.