Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Pessimisme før distanse-VM

Verdenscupavslutningen i Heerenveen i helga bekreftet at det er ingen grunn til optimisme på vegne av de norske løperne før distanse-VM i Inzell. Stevnet i Nederland bare bekreftet at det ikke står nevneverdig godt til med norsk skøytesport for tiden. Det vil være nærmest sensasjonelt hvis vi får norske løpere på pallen, så svake virker våre utøvere å være. Hvis ikke noe eksepsjonelt skjer med formen eller teknikken i løpet av de få dagene som gjenstår, vil denne sesongen gå inn som en av de mest deprimerende på mange år. Det som så lovende ut før jul, har ikke slått til. Med ganske få unntak (Bøkkos 10.000 m. i Calgary og seier på 1.500 i ett av verdenscupstevnene, Njåtuns 2. plass på 1.500 i Berlin, samt en håndfull brukbare løp) er det vi har sett under pari.

Så vil noen svare med å vise til tredobbelt norsk i junior-VM. Jeg frykter at også dagens juniorer i løpet av en sesong eller to, blir tatt igjen av utlendingene. Har ikke hovedtendensen med lovende og talentfulle norske løpere vært nettopp at de stagnerer? Bøkko er ikke til å kjenne igjen fra gjennombruddet på Hamar i 2005 og slett ikke hvis vi ser et par sesonger tilbake (VM i Vikingskipet). Jeg spør meg om det trenes riktig i Norge. Mulig det trenes nok, men hvorfor uteblir resultatene, og hvorfor er totalbildet så begredelig?

Jeg hadde tidlig i vinter tilbud om billetter til Inzell-VM, med reise og opphold. Da måtte jeg takke nei, fordi det var vanskelig å få fri fra jobben. For en ihuga skøyteentusiast er det trist å erkjenne at jeg er glad jeg ikke skal reise. Enda verre er det at jeg faktisk ikke gleder meg til helga.
  

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.