Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Pessimisme og optimisme

Jeg ser det er kommet reaksjoner på mine siste to innlegg om “begredelig” tilstand i norsk skøytesport. At media skriver lite om skøyter (ikke en redaksjonell linje i Aftenposten eller VG samme dag som Inzell-VM starter) skyldes nok i hovedsak at norske løpere sjelden presterer (er på pallen eller vinner). Og jeg tror ikke skøyter får særlig blest før resultatene kommer. Om et par år er det VM allround på Hamar. Hvis norske løpere forblir på dagens nivå og ikke presterer bedre enn inneværende sesong, kan arrangøren bare glemme å “fylle skipet”.
 
Hva gjelder innendørsbaner (begrepet innendørshall er smør på flesk), kommer det helt sikkert flere dersom norske løpere ikke bare unntaksvis er i toppen. Hvis vi hadde prestert gang etter gang og helg etter helg, til og med fått europa- og verdensmestere, ville rekrutteringen og dermed også behovet for flere haller økt. Det er noe som heter rekkefølge.
 
Intet ville glede mer enn at norske løpere slår tilbake under VM i Inzell. Men etter å ha sett dem gå halvhjertet og teknisk dårlig mesteparten av vinteren, har jeg mine tvil.
  

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.