Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

På stedet hvil

For oss ihuga skøyteentusiaster bekreftet helgas verdenscupstart i Russland at norsk skøytesport i realiteten står på stedet hvil. Dessverre. De som hadde håpet på en ny vår (høst) der vi atter kunne utfordre nederlenderne, fikk bekreftet at vi er like langt unna som vi var i fjor. Om ikke lenger.

Riktig nok gjorde unggutta jobben. Men prestasjonene var vel ikke mer enn vi kunne forvente og forlange etter fjorårets tredobbelt i junior-VM. Maria Hemmer gikk langt under pari. Ida Njåtun innfridde, men det er jo på det nivået hun skal være. Søsknene Bøkko er ikke mye å glede seg over. De er visst stinne av trening. Men er nederlendere, tyskere, amerikanere og franskmenn mindre stinne av trening?

Det er tidlig å evaluere sesongen. Starten lover imidlertid slett ikke bra. CBA får styre med sitt inntil videre. Den sportslige ledelsen i forbundet må på sin side umiddelbart sette seg ned å spørre seg sjøl hva som er galt. Er det treningsmetodene? For det er vel ikke talentene det står på?

Vi ser at avisene nesten slutter å skrive om skøyter. Blir også sponsorene borte snart?
Situasjonen er mildt sagt bekymringsfull.
  

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.